Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová TASR
6. ledna 2023 v 10:33
Čas čtení 0:52

Soud oznámil datum rozsudku v kauze Čapí hnízdo

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Soud oznámil datum rozsudku v kauze Čapí hnízdo
Zdroj: ČTK/Krumphanzl Michal

V pátek se chystá závěrečná řeč obžalovaných, Babiš prý plánuje mluvit tři hodiny.

Rozsudek nad expremiérem a předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem a bývalou členkou představenstva Agrofertu Janou Nagyovou v kauze farmy Čapí hnízdo bude vynesen příští týden v pondělí. V pátek to uvedl soudce Jan Šott, informovala o tom zpravodajka agentury TASR v Praze. 

Babiš chystá závěrečnou tříhodinovou řeč

Původně se očekávalo, že by rozsudek mohl zaznít už v pátek, ale vzhledem k dalším důkazům předloženým obhajobou a rozsahu závěrečných řečí se tak nestane. Závěrečnou řeč ve čtvrtek pronesl státní zástupce Jaroslav Šaroch, který v případu vypracoval obžalobu. Navrhl uznat obviněného expremiéra Andreje Babiše a jeho spolupracovnici Janu Nagyovou vinnými. Pro oba doporučil trest odnětí svobody v délce tří let s podmíněným odkladem na pět let. Navrhl také pokutu 500 000 korun pro Nagyovou a deset milionů korun pro Babiše.

Kauza Čapí hnízdo, kvůli které bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš stanul před soudem, trvá již 7 let. Její počátky sahají až do roku 2006. Refresher k ní zpracoval přehlednou časovou osu

Po Šarochovi vystoupili se závěrečnou řečí Josef Bartončík, advokát Jany Nagyové, a Eduard Bruna, jeden z advokátů Andreje Babiše. Oba popřeli jakoukoli vinu svých klientů a požádali soud, aby je zprostil obvinění.

3. května 2024 v 16:55 Čas čtení 1:36 Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš? Česká Wikipedie slaví narozeniny, je 28. nejobsáhlejší na světě. Co dalšího o ní (ne)víš?

V pátek vystoupí se závěrečnými řečmi další Babišův advokát Michael Bartončík a poté obžalovaní Babiš a Nagyová. Bývalý premiér oznámil, že jeho projev bude trvat tři hodiny.

Domů
Sdílet
Diskuse