Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Patočková ČTK
12. září 2022 6:00
Čas čtení 0:29

Přehledně: Co předcházelo Babišovu soudu a jak se kauza Čapí hnízdo vyvíjela v čase

Kategorie:
Refresher
Uložit Uložené
Přehledně: Co předcházelo Babišovu soudu a jak se kauza Čapí hnízdo vyvíjela v čase
Zdroj: Hnutí ANO/propagační materiál

Podívej se, o čem se dnes u soudu s Andrejem Babišem rozhoduje a jak významná byla kauza Čapí hnízdo pro českou společnost.

Kauza Čapí hnízdo, kvůli které v pondělí bývalý premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš stane před soudem, trvá již 7 let. Její počátky sahají až do roku 2006. Podívej se, o čem se u soudu bude rozhodovat a jak události ohledně údajného dotačního podvodu hýbaly českou politikou i celou společností.

12. září 2022 12:00 Čas čtení 2:17 Fotoreportáž: Začal soud v kauze Čapí hnízdo, dorazil Babiš i spolek Milion chvilek pro demokracii. Jak vypadal první den líčení? Fotoreportáž: Začal soud v kauze Čapí hnízdo, dorazil Babiš i spolek Milion chvilek pro demokracii. Jak vypadal první den líčení?

Kauza Čapí Hnízdo se v pondělí dostala do fáze, kdy ji po celých 7 letech bude veřejně projednávat pražský městský soud. Andrej Babiš slíbil, že k soudu osobně dorazí. Prohlásil však, že je jeho soud v dotačním případu Čapí hnízdo prvním politickým procesem od listopadu 1989. Stojí za ním podle něj „polistopadový kartel tradičních stran“.

Podívej se na časovou mapu, jak se celá kauza dostala až do dnešního dne a jak hýbala Českem. 

Domů
Sdílet
Diskuse