Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
9. ledna 2023 11:11
Čas čtení 2:11

Petr Pavel: Zachovejme chladnou hlavu a pojďme Babišovi vystavit vysvědčení ve volbách. Prezidentští kandidáti reagují na soud

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Petr Pavel: Zachovejme chladnou hlavu a pojďme Babišovi vystavit vysvědčení ve volbách. Prezidentští kandidáti reagují na soud
Zdroj: Refresher

V pondělí ráno padl rozsudek v celorepublikově sledované kauze Čapí hnízdo – Babiš byl zproštěn obžaloby. Takto na rozsudek reagují ostatní prezidentští kandidáti.

V pondělí byl u Městského soudu v Praze vynesen verdikt v kauze Čapí hnízdo, v rámci které na lavici obžalovaných usedli předseda hnutí ANO a prezidentský kandidát Andrej Babiš a jeho někdejší poradkyně Jana Nagyová. Oba obžalovaní byli zproštěni viny. Co si o rozsudku soudu myslí ostatní prezidentští kandidáti a kandidátky?

Více se o kauze Čapí hnízdo dočteš v našem samostatném článku.
9. ledna 2023 9:21 Čas čtení 0:45 Padl rozsudek v kauze Čapí hnízdo Padl rozsudek v kauze Čapí hnízdo

Petr Pavel: Musíme zachovat chladnou hlavu a Babišovi vystavit vysvědčení ve volbách

Podle Petra Pavla je nutné zachovat chladnou hlavu, nekritizovat soud a Babišovi vystavit vysvědčení ve volbách. „Rozumím tomu, že rozhodnutí soudu mnohé z Vás rozzlobilo, ale zachovejme chladnou hlavu a místo kritiky soudu pojďme jako zodpovědní občané Andreji Babišovi vystavit vysvědčení ve volbách. Na to tu máme demokracii,“ napsal kandidát na Twitteru.

K rozsudku Městského soudu v Praze Pavel natočil také video, ve kterém občany vyzval, aby přišli k volbám a pomohli mu Babiše porazit. „Babišovi posílenému rozhodnutím soudu a o voliče Středuly se musí postavit někdo, kdo má potřebné zkušenosti a své největší bitvy už má za sebou. Babiše s Vaší podporou porazím ve volbách, pojďte volit,“ řekl.

Podle Nerudové je rozhodnutí soudu nutné respektovat. V druhém kole prý Babiše porazí

Kandidátka na Hrad Danuše Nerudová na Twitteru uvádí, že rozhodnutí soudu je nutné respektovat. Zároveň však uvádí, že Babiš dlouhodobě prosazuje pouze své vlastní zájmy a přispívá k rozvracení demokracie.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

„Soud dnes rozhodl o nevině Andreje Babiše a je potřeba to respektovat. Máme nezávislou justici a tato kauza nebyla zpolitizovaná, jak sám Andrej Babiš tvrdil. Nic to ale nemění na tom, že Andrej Babiš v politice dlouhodobě prosazuje pouze své vlastní zájmy a přispívá k rozvrácení demokracie. V druhém kole Andreje Babiše porazím,“ napsala. 

Nerudová pak přidala také video, ve kterém reaguje na mimořádné vystoupení Babiše. „Po vystoupení Andreje Babiše, který pokrytecky promlouvá ze svého domovského prostředí, ale přitom se odmítá účastnit debat a postavit se tváří v tvář i svým voličům, jej v této volbě nemohu považovat za svého rovnocenného soupeře,“ komentuje jeho kandidaturu.

Rozsudek nenechal chladným ani Pavla Fischera

Podle senátora Pavla Fischera rozsudek soudu neznamená, že by se Babiš nedopustil podvodu.

„Andrej Babiš byl osvobozen v kauze Čapí hnízdo. Neznamená to, že se nedopustil podvodu, ale nepodařilo se prokázat trestný čin. Rozsudek soudci právě odůvodňují, jen spis má 35 tisíc stran. Na základě rozsudku hodnotí Babiš justici jako nezávislou. Kdyby ale rozhodla jinak, nezávislá by už nebyla? Svými nebezpečnými výroky o politickém procesu Andrej Babiš systematicky podrýval důvěru v nezávislou justici. Nyní by se měl okamžitě omluvit a vyvodit důsledky,“tweetnul Fischer.

Hilšer: Andrej Babiš a jeho dlouhodobý střet zájmů zůstávají nebezpečím pro ČR

I senátor a prezidentský kandidát Marek Hilšer uvádí, že rozhodnutí soudu je třeba respektovat. Zároveň však upozorňuje na negativní působení Andreje Babiše na Českou republiku. 

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

„Je třeba respektovat rozhodnutí soudu. Nicméně kauza Čapí hnízdo je pouze malým střípkem v mozaice negativního působení Andreje Babiše v této zemi. Řada věcí zůstává nevyjasněná, například otrávení řeky Bečvy. Andrej Babiš a jeho dlouhodobý střet zájmů zůstávají nebezpečím pro ČR,“ stojí v jeho prohlášení na Twitteru

Domů
Sdílet
Diskuse