Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
13. ledna 2023 9:00
Čas čtení 1:05

Favorité prezidentských voleb diskutovali v poslední debatě. Zahlasuj v anketě, komu se nejvíc povedla

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Favorité prezidentských voleb diskutovali v poslední debatě. Zahlasuj v anketě, komu se nejvíc povedla
Zdroj: Refresher/Úřad vlády ČR

Debata byla rozdělena na diskuzi silnějších a „ostatních“ kandidátů.

V televizi Nova proběhla poslední debata před volbou nového prezidenta či prezidentky České republiky. V hlavním vysílacím čase přišli diskutovat favorité letošních voleb Andrej Babiš, Danuše Nerudová a Petr Pavel. Ostatní kandidáti debatovali před nimi a příležitost diskutovat se třemi lidmi s největšími preferencemi nedostali.

13. ledna 2023 14:06 Čas čtení 6:45 Prezidentské volby on-line: Zájem lidí je velký. Všichni kandidáti i kandidátka mají odvoleno Prezidentské volby on-line: Zájem lidí je velký. Všichni kandidáti i kandidátka mají odvoleno

Během hlavní debaty se řešilo téma covidu, války na Ukrajině nebo hodnotový žebříček třech nejsilnějších kandidátů. Podle Pavla i Nerudové vláda Andreje Babiše v boji proti pandemii selhala. On sám argumentoval tím, že na koronavirus nebyl připravený nikdo.

Anketa:
Kdo podle tebe zvládl debatu nejlépe?
Andrej Babiš
Danuše Nerudová
Petr Pavel
Andrej Babiš
54 %
12396 Hlasů
Danuše Nerudová
15 %
3518 Hlasů
Petr Pavel
31 %
7146 Hlasů

Jako hlavní důvody, které museli pro svou volbu uvést kandidáti ve třech slovech, zvolil Babiš „sociální cítění, vlastenectví a nezávislost“, Pavel „zkušenost, klid a odpovědnost“ a Nerudová „energii, odvahu a empatii“. 

Mezi priority, které chtějí během svého funkčního období řešit, patří u všech kandidátů ekonomická krize. Nerudová se chce mimo jiné zaměřovat na téma rozdílné kvality života v regionech, Pavel by se rád zaměřil na obnovení důvěry občanů v politiku otevřením sociálních témat a diskuzí o vzdělávání. Andrej Babiš mluvil o dostupné zdravotní péči a oddlužení.

Proti rozdělení debaty na silnější a slabší kandidáty protestoval například Marek Hilšer, který ze studia odešel a na místě nechal svou fotku. Více si o tom můžeš přečíst zde. Druhý kandidát z minulých voleb Pavel Fischer se proti rozdělení vyjádřil po skončení hlavní debaty na svém facebookovém profilu. Podle něj takto rozdělená diskuze nahrála Andreji Babišovi jako nejzkušenějšímu z kandidátů do karet.

Anketa:
Souhlasíš s kandidáty Hilšerem a Fischerem, že debata neměla být rozdělena?
Ano.
Ne.
Nevím.
Ano.
81 %
10753 Hlasů
Ne.
14 %
1838 Hlasů
Nevím.
6 %
751 Hlasů
 
Domů
Sdílet
Diskuse