Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
12. ledna 2023 17:29
Čas čtení 1:05

Hilšer demonstrativně odešel z prezidentské debaty na TV Nova

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hilšer demonstrativně odešel z prezidentské debaty na TV Nova
Zdroj: Marek Hilšer/propagační materiál

Prezidentský kandidát se domnívá, že debata bez tří nejsilnějších kandidátů a kandidátky není férová. Na řečnický pult proto dal svou fotografii a odešel.

Ve čtvrtek v 17:00 hodin začala prezidentská debata na TV Nova, která je rozdělena do dvou částí. V té první se u řečnických pultů potkají kandidáti Marek Hilšer, Pavel Fischer, Tomáš Zima, Jaroslav Bašta a Karel Diviš. V té druhé pak budou diskutovat Andrej Babiš, Danuše Nerudová a Petr Pavel. Právě rozdělení debat však zklamalo Marka Hilšera, který z debaty odešel.

12. ledna 2023 16:59 Čas čtení 1:03 Hnutí ANO má dostatek podpisů pro svolání schůze o vyslovení nedůvěry vládě Hnutí ANO má dostatek podpisů pro svolání schůze o vyslovení nedůvěry vládě

TV Nova se rozhodla debatu prezidentských kandidátů rozdělit do dvou částí. Od 17:00 hodin vysílala část první, ve které se spolu utkali kandidáti, kteří podle předvolebních průzkumů nemají příliš vysoké šance dostat se do druhého kola prezidentské volby. V té druhé, která se bude vysílat od 20:00 hodin, pak budou diskutovat „silnější“ kandidáti a kandidátka – Andrej Babiš, Danuše Nerudová a Petr Pavel.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Czechs of Late Capitalism🚰 (@colc_ig)

Na pult položil fotografii a odešel 

Právě toto rozdělení zklamalo prezidentského kandidáta a senátora Marka Hilšera, který se debatu rozhodl opustit.

„Začnu trochu z jiného soudku. Vážená paní moderátorko. Ať se koukám nalevo, napravo a hledám usilovně, nevidím tady tři kandidáty. Ptám se na to, proč tomu tak není. Myslím, že je to vlastně záměr. Je to neférové především vůči voličům, kteří mají právo na to, aby jejich kandidáti vystupovali za rovných a spravedlivých podmínek. Mám za to, že prezident této země musí umět hrát férovou hru. Musím proto tuto debatu opustit,“ řekl, na řečnický pult položil svoji fotografii a odešel.

Volby startují již v pátek 13. ledna. Volební místnosti se otevřou ve 14:00 hodin a přístupné budou až do 22:00 hodin. Druhým volebním dnem je sobota 14. ledna, kdy budou volební místnosti otevřeny od 10:00 do 14:00 hodin. 
Zpět
Sdílet
Diskuse