Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. února 2023 11:06
Čas čtení 0:38

Turecko a Sýrii zasáhlo ničivé zemětřesení. Zemřelo nejméně 640 lidí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Turecko a Sýrii zasáhlo ničivé zemětřesení. Zemřelo nejméně 640 lidí
Zdroj: TASR/AP Alexander Zemlianichenko

Zemětřesení o síle 8 stupňů Richterovy škály zasáhlo Turecko a Sýrii v noci na pondělí. Počet obětí stále roste.

Turecko a Sýrii v noci z neděli na pondělí zasáhlo ničivé zemětřesení o síle 7,8 stupně Richterovy škály. Zemětřesení připravilo o život nejméně 640 lidí, počet obětí však stále přibývá. Dalších více než 3 000 osob je zraněných, informují BBC a The Guardian. Někteří lidé stále leží pod troskami nebo jsou nezvěstní.

6. února 2023 9:09 Čas čtení 1:00 Nadějný ukrajinský desetibojař měl zazářit na olympiádě v Paříži. Zemřel při obraně Bachmutu Nadějný ukrajinský desetibojař měl zazářit na olympiádě v Paříži. Zemřel při obraně Bachmutu

Turecké úřady uvedly, že v zasažených oblastech bylo zničeno na 1 710 budov. Jejich prohledávání je velmi náročné, práci záchranných týmů komplikuje déšť a sníh. „Bohužel se zároveň potýkáme s extrémně nepříznivými povětrnostními podmínkami,“ uvedl viceprezident Fuat Otkay.

Zemětřesení udeřilo po 4. hodině ranní a nejsilnější otřesy trvaly zhruba minutu. Už v noci tak do ulic vyrazili záchranáři i obyvatelé a začali prohledávat hromady trosek. „Doufáme, že se z této katastrofy společně dostaneme co nejdříve a s co nejmenšími ztrátami,“ doplnil turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

Záchranné týmy zasahují také v Sýrii, kde se zřítily celé budovy a pod troskami zůstali uvěznění lidé. 

Domů
Sdílet
Diskuse