Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tereza Šnajdrová
6. února 2023 9:09
Čas čtení 1:00

Nadějný ukrajinský desetibojař měl zazářit na olympiádě v Paříži. Zemřel při obraně Bachmutu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nadějný ukrajinský desetibojař měl zazářit na olympiádě v Paříži. Zemřel při obraně Bachmutu
Zdroj: Ukrajinské ministerstvo obrany/volně k použití

Talentovaný ukrajinský sportovec Volodymyr Androščuk narukoval do armády dobrovolně. Nyní přišel o život.

Ukrajina přišla o talentovaného sportovce, desetibojaře Volodymyra Androščuka, který měl zemi reprezentovat na olympijských hrách v Paříži 2024. Dvaadvacetiletý desetibojař vyměnil po ruské invazi na Ukrajinu sportovní dres za uniformu, což se mu koncem ledna stalo osudným. Ruská vojska jej připravila o život při obraně vesnice Jampolivka poblíž Bachmutu, informují Dailymail a The Sun.

5. února 2023 20:02 Čas čtení 1:22 „Nemám v úmyslu zabít Zelenského,“ řekl Putin. Slíbit to měl na začátku války izraelskému premiérovi „Nemám v úmyslu zabít Zelenského,“ řekl Putin. Slíbit to měl na začátku války izraelskému premiérovi

„Nadějný sportovec a skutečný hrdina. Mohl se zúčastnit olympijských her v Paříži, kdyby Rusko nenapadlo Ukrajinu,“ komentovalo smrt 22letého sportovce ukrajinské ministerstvo obrany.

„Volodymyr Androščuk, ukrajinský atlet, člen národního týmu, zahynul v boji u Bachmutu. RIP, Volodymyre. Stále ztrácíme naše nejlepší lidi,“ vzdal sportovci hold Anton Geraščenko, bývalý náměstek ministra vnitra Ukrajiny.

Volodymyr Androščuk se v roce 2021 zúčastnil juniorského mistrovství Evropy, na kterém v desetiboji skončil šestý. Měl tak velkou šanci, aby Ukrajinu reprezentoval na olympijských hrách v Paříži. To se ovšem nestane. Androščuk zemřel 25. ledna v boji s ruskými okupanty ve vesnici Jampolivka poblíž Bachmutu.

6. února 2023 8:00 Čas čtení 0:51 V těchto 8 krajích platí výstraha před silným mrazem. Rtutě teploměrů budou klesat až na –12 °C V těchto 8 krajích platí výstraha před silným mrazem. Rtutě teploměrů budou klesat až na –12 °C

Androščuk zemřel v době, kdy se vedou intenzivní debaty o účasti ruských sportovců*sportovkyň na hrách v Paříži. Mezinárodní olympijský výbor chce ruským i běloruským zástupcům start dovolit, avšak Ukrajina se postavila proti a uvedla, že by v takovém případě olympiádu bojkotovala. Další země se k ní přidávají. 

Domů
Sdílet
Diskuse