Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
16. února 2023 8:00
Čas čtení 0:57

Zemřela hollywoodská ikona Raquel Welch

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zemřela hollywoodská ikona Raquel Welch
Zdroj: Justin Hoch/Wikimedia Commons/volně k užití

Po krátké nemoci zemřela americká herečka Raquel Welch. Bylo jí 82 let.

Ve středu ráno ve věku 82 let zemřela americká filmová hvězda Raquel Welch. Zahraničním médiím to oznámila její rodina.

Během svého života vystupovala ve více než 40 celovečerních filmech. Její vůbec nejúspěšnější a nejznámější rolí se stala Constance Bonacieux z filmové adaptace románu Tři mušketýři od Alexandra Dumase z roku 1973, za niž získala Zlatý glóbus. Českým divákům je dobře známa i z francouzské komedie Zvíře z roku 1977, kde si zahrála společně s Jeanem Paulem Belmondem. Poprvé zazářila ve filmu Milion let před Kristem (1966), z něhož pochází slavná fotografie Rachel v bikinách.

„Nejžádanější žena 70. let“ podle Playboye

V Hollywoodu se Welch zpočátku živila jako modelka, číšnice v barech či hlasatelka počasí. Postupně se bývalá miss prosadila i ve filmu a pro mnohé se stala jedním ze sexsymbolů amerického filmu 60. a 70. let. Několikrát se umístila na vrcholu žebříčků „nejvíce sexy filmových hvězd“ a objevila se i na obálce časopisu Playboy. V memoárech z roku 2010 s názvem Raquel: Beyond the Cleavage napsala: „Rozhodně jsem při své práci využívala své tělo a sex-appeal, ale vždy v rámci mezí.“

Herečka s vlastním jménem Jo Raquel Tejada se narodila v roce 1940 v americkém Chicagu. Ještě jako malá se s rodiči přestěhovala do Kalifornie. Její otec pocházel z Bolívie a matka byla anglická herečka. 

Domů
Sdílet
Diskuse