Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
TASR
19. února 2023 9:18
Čas čtení 1:00

Na Ukrajině za rok války padlo či utrpělo zranění 200 tisíc Rusů, tvrdí ministr zahraničí USA

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Ukrajině za rok války padlo či utrpělo zranění 200 tisíc Rusů, tvrdí ministr zahraničí USA
Zdroj: TASR/AP/Vadim Ghirda

Antony Blinken tvrdí, že z Ruska odešlo přes tisíc mezinárodních firem.

Ve válce na Ukrajině podle ministra zahraničních věcí Spojených států Antonyho Blinkena už od začátku konfliktu padlo nebo utrpělo zranění přibližně 200 tisíc Rusů. Šéf americké diplomacie informovaný odhad představil během Mnichovské bezpečnostní konference. Informuje o tom TASR.

18. února 2023 15:39 Čas čtení 1:58 Masakr v Buči a sexuální napadení dítěte. USA obvinily Rusko ze zločinů proti lidskosti Masakr v Buči a sexuální napadení dítěte. USA obvinily Rusko ze zločinů proti lidskosti

„Více než milion Rusů už odešlo ze své vlasti, protože se nechtějí zapojovat do války ani podílet na směru, jakým se jejich země ubírá,“ pokračoval šéf americké diplomacie. Antony Blinken rovněž podotkl, že v Rusku již přestalo podnikat tisíc či ještě více společností, které se po vypuknutí invaze obávaly o poškození své reputace. „Podívejte se, co se stalo, co (ruský prezident Vladimir) Putin udělal své vlastní zemi,“ dodal šéf americké diplomacie.

18. února 2023 16:49 Čas čtení 0:43 VIDEO: Rusové ve státní televizi navrhli bombardovat země dodávající tanky Ukrajině, zmínili také Slovensko VIDEO: Rusové ve státní televizi navrhli bombardovat země dodávající tanky Ukrajině, zmínili také Slovensko

USA během konference v Mnichově vůbec poprvé od vypuknutí ruské agrese na Ukrajině označily ruský postup za zločin proti lidskosti, informuje Politico. Viceprezidentka Kamala Harris uvedla, že Rusko „útočí na společné hodnoty a lidskost“. Vyjmenovala také seznam násilností, kterých se dopouští ruská armáda, včetně vražd, znásilnění či mučení, a uvedla, že všichni, kdo takto jednají, ponesou za své činy zodpovědnost.

Administrativa prezidenta Bidena proto bude podle Harris i nadále pokračovat v podpoře Ukrajiny, například i pomocí s vyšetřováním těchto zločinů. „Shodněme se všichni, jménem všech obětí, známých i neznámých: spravedlnosti musí být učiněno zadost,“ dodala viceprezidentka.

Domů
Sdílet
Diskuse