Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radka Klučárová
18. února 2023 16:49
Čas čtení 0:43

VIDEO: Rusové ve státní televizi navrhli bombardovat země dodávající tanky Ukrajině, zmínili také Slovensko

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
VIDEO: Rusové ve státní televizi navrhli bombardovat země dodávající tanky Ukrajině, zmínili také Slovensko
Zdroj: TASR/AP

V ruské televizi vyhrožovali i Slovákům.

V ruské státní televizi Rossija 1 propagandisté vyzvali armádu, aby zaútočila na země dodávající Ukrajině tanky, upozornil na Twitteru poradce ukrajinského ministra vnitra Anton Heraščenko. Moderátor ruské státní televize Vladimir Soloviov je jedním z nejaktivnějších šiřitelů ruské propagandy. V televizní diskusi otevřeně prohlásil: „Nemusíme se bát, musíme zasáhnout.“


„Několik zemí oznámilo, že dodají Ukrajině tanky. Podle mě to znamená, že nám tyto státy vyhlásily válku. Těchto osm zemí, to jsou pro nás legitimní vojenské cíle. Není důvod k obavám, přišel čas zaútočit,“ pohrozil moderátor.

18. února 2023 15:39 Čas čtení 1:58 Masakr v Buči a sexuální napadení dítěte. USA obvinily Rusko ze zločinů proti lidskosti Masakr v Buči a sexuální napadení dítěte. USA obvinily Rusko ze zločinů proti lidskosti

Propagandisté pohrozili i Slovákům. „Poláci, Slováci, Němci a další pochopí, že to není zábava, když na ně zaútočíme a válku pocítí na vlastní kůži,“ zaznělo v televizi. Tzv. tankovou koalici zatím tvoří země Německo, Polsko, Dánsko, Kanada, Portugalsko, Španělsko, Norsko a Nizozemsko.

Jak uvádí The Guardian, Německo nedávno oznámilo, že Ukrajině dodá 14 tanků Leopard 2A6. Zároveň dalo dalším zemím povolení, aby tyto tanky německé výroby Ukrajině dodaly také.

Domů
Sdílet
Diskuse