Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
7. března 2023 17:29
Čas čtení 1:07

Opozice chce odvolat Markétu Pekarovou Adamovou. Jak předsedkyně sněmovny reagovala?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Opozice chce odvolat Markétu Pekarovou Adamovou. Jak předsedkyně sněmovny reagovala?
Zdroj: TASR/AP

Podle opozičních hnutí nezvládla Pekarová Adamová (TOP 09) řízení dolní komory během jednání ohledně valorizace penzí.

Opoziční hnutí ANO a SPD chtějí Markétu Pekarovou Adamovou (TOP 09) odvolat z funkce předsedkyně Poslanecké sněmovny. Důvodem je její postup při několikadenním jednání o snížení valorizace důchodů. Opozice sesbírala dostatek podpisů a podá návrh na její odvolání. Opozice podle Pekarové Adamové jen hledá viníka nepřijatelného vystupování svých poslanců během jednání.

Pekarová Adamová neřídila jednání nadstranicky, míní Schillerová

„Domníváme se, že předsedkyně Poslanecké sněmovny nemá na to, aby řídila Poslaneckou sněmovnu. Proto jsme sebrali podpisy poslanců, jsou to poslanci hnutí ANO a několik poslanců SPD, je jich přes 80, a podáme návrh na její odvolání,“řekla v úterý na tiskové konferenci šéfka poslaneckého klubu ANO Alena Schillerová. Podle ní Pekarová Adamová během jednání o návrhu na snížení valorizace důchodů selhala a neřídila schůzi nadstranicky, ale ve prospěch vládní koalice.

7. března 2023 16:29 Čas čtení 1:06 Písmo na prezidentském slibu budí rozpaky. Jak se líbí tobě? Písmo na prezidentském slibu budí rozpaky. Jak se líbí tobě?

Ta si po několika dnech trvání schůze, během které opozice obstruovala jednání svými proslovy, odhlasovala omezení doby pro řečníky s přednostním právem vystoupit. Předcházelo tomu chování předsedy ANO Andreje Babiše, který se rozhodl nerespektovat omezení řečnické doby a odmítal opustit řečniště. Opoziční poslanci ho podpořili a okolí pultíku obklopili, aby Babiš nemohl být případně vyveden z jednacího sálu. 

„Opozice hledá viníka nepřijatelného vystupování svých poslanců v čele s Andrejem Babišem a navrhne mé odvolání z funkce předsedkyně PS. Jsem ve Sněmovně zodpovědná za dodržování zákonů a pravidel, včetně slušného chování. To, že se to opozici nelíbí, je její vizitkou,uvedla Pekarová Adamová v reakci na Twitteru.

Domů
Sdílet
Diskuse