Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
13. března 2023 v 13:42
Čas čtení 0:44

Americká banka Silicon Valley Bank zkrachovala. Kupuje ji společnost HSBC za 1 libru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Americká banka Silicon Valley Bank zkrachovala. Kupuje ji společnost HSBC za 1 libru
Zdroj: TASR/AP

Bankovní regulační orgány v pátek uzavřely SVB Financial Group, která je mateřskou společností Silicon Valley Bank. V pondělí její koupi oznámila britská banka HSBC. Dá za ni jednu libru, tedy v přepočtu asi 27 korun.

V pátek oznámila krach společnost SVB Financial Group, pod kterou patří i banka Silicon Valley Bank. Ta hlásila už delší dobu nižší vklady firem a spolu s rostoucí úrokovou sazbou to byl jeden z důvodů, proč kalifornské bankovní regulační orgány SVB Financial Group uzavřely. 

Podle Washington Post je bankrot Sillicon Valley Bank největším krachem banky ve Spojených státech od finanční krize v roce 2008. Situace je ale stabilnější, než byla tehdy. Silicon Valley Bank se specializovala na technologické společnosti podporované rizikovým kapitálem a mezi její klienty patřilo i mnoho start-upových společností. Bankrot Silicon Valley Bank se promítl na propad akcií dalších světových bank. 

V pondělí britský ministr financí Jeremy Hunt na Twitteru oznámil koupi SVB Financial Group britskou společností HSBC. Za firmu zaplatí jednu libru, tedy v přepočtu asi 27 korun. Informuje o tom americký Fortune

Domů
Sdílet
Diskuse