Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková TASR ČTK
30. března 2023 15:51
Čas čtení 0:38

Obrazem: Pavel navštívil Senát. „Je mi ctí,“ napsal do pamětní knihy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Obrazem: Pavel navštívil Senát. „Je mi ctí,“ napsal do pamětní knihy
Zdroj: TASR

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek dopoledne navštívil horní komoru Parlamentu. Ve svém projevu mluvil o vzájemných vztazích Senátu a Hradu nejen v souvislosti s přijímáním zákonů nebo diplomacií.

Petr Pavel navštívil Senát jako první ústavní instituci, a to tři týdny po nástupu do funkce. Před senátory vystoupil s projevem, ve kterém zdůrazňoval důležitost vztahu mezi Hradem a Senátem. Kromě projevu Pavel absolvoval i neveřejná jednání s předsedou horní komory Milošem Vystrčilem a dalšími senátními představiteli. Informuje o tom ČTK

Pavel má letos Senátu navrhnout ke schválení sedm kandidátů na ústavní soudce, tedy téměř polovinu členů Ústavního soudu. Prezident minulé pondělí řekl, že chce proces jmenování učinit transparentnějším. Jména prvních tří kandidátů chce oznámit po pondělním setkání s nimi.

Petr Pavel na návštěvě Senátu.Petr Pavel na návštěvě Senátu.Petr Pavel na návštěvě Senátu.Petr Pavel na návštěvě Senátu.
Zobrazit galerii
(5)

Pavlův předchůdce Miloš Zeman nebyl v Senátu devět let, naposledy navštívil senátory na jejich schůzi v květnu 2014, tedy zhruba rok po nástupu do funkce. O Senátu se vyjadřoval jako o zbytečné ústavní instituci a zasazoval se o zrušení jeho financování ze státního rozpočtu. 

Domů
Sdílet
Diskuse