Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová ČTK
7. dubna 2023 10:34
Čas čtení 0:47

Velikonoční prázdniny začínají, řidiče čekají tradiční silniční kontroly

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velikonoční prázdniny začínají, řidiče čekají tradiční silniční kontroly
Zdroj: Pixabay/Matlachu/volně k užití

Žákům začíná prodloužený velikonoční víkend, takže do lavic se vrátí až v úterý 11. dubna. Další prázdniny, které děti v Česku letos čekají, budou až ty letní. Řidiče čekají kontroly na silnicích.

Po celé zemi se o velikonočních prázdninách koná řada akcí spojených se svátky. Informuje o tom ČTK. Jde o výstavy, koncerty, bohoslužby, jarmarky, trhy či pašijové hry. Venkovním aktivitám však počasí příliš přát nebude. Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu bude převažovat oblačno až zataženo s denními maximy kolem deseti stupňů Celsia. Počítat je třeba s přeháňkami, na horách bude i sněžit. O předpovědi počasí jsme tě již informovali.

6. dubna 2023 16:35 Čas čtení 1:07 Velikonoce na silnicích: Kde bude číhat policie? Velikonoce na silnicích: Kde bude číhat policie?

Policie považuje velikonoční svátky za rizikové mimo jiné kvůli tomu, že lidé často cestují za příbuznými na větší vzdálenosti. Mnohdy vyjíždějí i sváteční řidiči a řidičky nebo lidé, kteří v zimě neřídí a za volant usednou po dlouhé době. Obvykle se stane více nehod než v jiné víkendy, často s tragickými následky. Roli v tom hraje také alkohol, zejména o Velikonočním pondělí s tradiční pomlázkou.

Policie tradičně pořádá kontroly na silnicích

Dopravní policie proto každoročně v tomto období pořádá dopravněbezpečnostní akci. I letos se policisté při kontrolách zaměří na frekventovaná místa a hlavní tahy, budou hlídkovat i v turistických oblastech a na rizikových místech, kde se často porušují pravidla silničního provozu a stávají dopravní nehody. Kontrolovat budou také to, zda řidiči před jízdou nepili alkohol, o čemž jsme tě již informovali zde.

Domů
Sdílet
Diskuse