Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
6. dubna 2023 16:35
Čas čtení 1:07

Velikonoce na silnicích: Kde bude číhat policie?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Velikonoce na silnicích: Kde bude číhat policie?
Zdroj: Policie ČR

Policie už ve čtvrtek zahájila dopravněbezpečnostní akci s názvem Velikonoce. Svátky patří vůbec k nejrizikovější době na silnicích.

Policisté o Velikonocích ve zvýšených počtech preventivně dohlédnou na veřejný pořádek a bezpečnost v ulicích i na silnicích po celé České republice. Už ve čtvrtek zahájili dopravněbezpečnostní akci Velikonoce, která bude probíhat až do pondělí. „Policisté v celé republice budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu,“ uvedla mluvčí Hana Rubášová.

Cílem kontrol budou místa s hustou dopravou i turistické oblasti, neuniknou ani motorkáři

Policisté se podle Rubášové primárně zaměří na místa s vysokým dopravním zatížením. Vydají se ale i do turisticky významných oblastí a rizikových míst, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji dochází k dopravním nehodám.

„Dopravní policisté budou kontrolovat dodržování nejvyšší dovolené rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Dále se policisté zaměří na kontrolu dokladů předepsaných k řízení a provozu motorového vozidla, technický stav vozidel, zda se řidiči během jízdy plně věnují řízení či před jízdou nebo během jízdy nepožili alkoholické nápoje nebo jiné návykové látky,“uvedla mluvčí. Stranou zájmu podle ní nebudou ani motorkáři. 

„Pevně věříme, že loňských 140 řidičů pod vlivem alkoholu a 57 pod vlivem jiné návykové látky letos nepřekonáme,“doplnila policie na Twitteru.

Velikonoce jsou podle PČR z pohledu bezpečnosti na silnicích jedním z nejrizikovějších období i z důvodu, že lidé často cestují za příbuznými na větší vzdálenosti. Svátky jsou podle mluvčí vždy spojené se zvýšeným provozem na našich silnicích a s takzvanými „svátečními“ řidiči. Doporučila tak zvýšenou opatrnost, vzájemnou ohleduplnost a toleranci.

Domů
Sdílet
Diskuse