Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
2. května 2023 19:22
Čas čtení 0:43

Didaktický test z angličtiny 2023: Takhle vypadalo zadání, odmaturoval*a bys?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Didaktický test z angličtiny 2023: Takhle vypadalo zadání, odmaturoval*a bys?
Zdroj: Pixabay/libellule789/volně k užití

Přinášíme ti letošní zadání maturitní zkoušky z anglického jazyka, tak se otestuj, zda bys zkouškou zvládl*a, nebo ne.

Státní maturitní zkoušky letos začaly v úterý 2. května 2023, a to didaktickými testy z matematiky a angličtiny. V předchozím článku jsme ti přinesli matematické úlohy, které se letos objevily v písemných částech. Nyní se podíváme na zadání testu z anglického jazyka.

Společné testy pro české maturanty a maturantky vytváří Cermat. Písemná část z angličtiny se letos tradičně skládala ze tří částí: poslechu, čtení s porozuměním a jazykové kompetence. Celkem šlo o 64 úloh. Studentstvo mělo na dokončení testu dohromady 110 minut, přičemž k úspěšnému absolvování maturitní zkoušky stačilo pokořit hranici úspěšnosti 44 procent.

Takto letos vypadala maturitní zkouška z anglického jazyka:

Správné řešení Cermat zveřejňuje ještě v den konání testů. Nalezneš je na tomto odkazu

Maturanti a maturantky mají před sebou ještě didaktický test z českého jazyka a literatury. Termín letos připadá na středu 3. května 2023 v 8 hodin ráno. V Refresheru jsme ti proto přinesli přehled všech podstatných informací, a to včetně konkrétních příkladů, které se v testu z češtiny opakují.

Připravili jsme pro tebe velký maturitní speciál. A vyzkoušej rovnou své znalosti v kvízech z angličtiny, povinné četby a ekonomie.
Domů
Sdílet
Diskuse