Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
3. května 2023 8:53
Čas čtení 0:46

Muž střílel v Memphisu do budovy televize Fox. Zabarikádoval se v restauraci a všechno streamoval na Facebook

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Muž střílel v Memphisu do budovy televize Fox. Zabarikádoval se v restauraci a všechno streamoval na Facebook
Zdroj: TASR/AP/Dario Lopez-Mills

Další zvláštní případ střelby na veřejnosti musely řešit bezpečnostní složky v Americe. V úterý se jeden muž rozhodl, že začne střílet útočnou puškou do jedné z budov, která je součástí televize Fox. Nikdo naštěstí nebyl zraněn.

Muž, ozbrojen puškou typu AR, měl údajně nejprve přistoupit k jednomu ze zaměstnanců televize a mluvit s ním, než mu vyjevil, že je ozbrojen. Zaměstnanec rychle konverzaci ukončil a utekl, střelec se přesunul před vchod televize a vypálil do něj jedinou střelu. Ta proletěla do vnitřního lobby, kde se zasekla u vchodových dveří, uvedly Fox News.

2. května 2023 18:05 Čas čtení 0:58 Video: A$AP Rocky před Met Gala proskočil davem. Jedné fanynce málem rozbil brýle Video: A$AP Rocky před Met Gala proskočil davem. Jedné fanynce málem rozbil brýle

Na místo byla zavolána policie, která se jala útočníka zneškodnit. Zaměstnanci televize Fox byli přitom evakuováni na 30 minut. Střelec se však nechtěl hned vzdát a utekl do blízké restaurace Ubee's, kde se zabarikádoval. Celou akci přitom streamoval na Facebook. 

2. května 2023 19:59 Čas čtení 0:49 Tinder se stahuje z Ruska. Své rozhodnutí zdůvodňuje potřebou ochrany lidských práv Tinder se stahuje z Ruska. Své rozhodnutí zdůvodňuje potřebou ochrany lidských práv

Policie jej zadržela

Televize posléze dostala zvláštní telefonát od rodičů podezřelého, za kterého se omlouvali. Tvrdili, že si momentálně prochází psychickými problémy. Podezřelý ale naštěstí nikoho nezranil. Memphiská policie později informovala na Twitteru o tom, že je střelec zajištěn a momentálně již ve vazbě. 

2. května 2023 13:19 Čas čtení 0:42 Bojkot piva Bud Light srazil slavné značce prodeje o 26 % oproti loňskému roku Bojkot piva Bud Light srazil slavné značce prodeje o 26 % oproti loňskému roku

Policie neupřesnila, z čeho by měl být obviněn střelec, jehož jméno zatím není veřejnosti známo. Co se však týká střelby, v posledních dnech se objevuje stále více případů se zvláštními okolnostmi. Nedávno jsme tě informovali o střelbě v Texasu, která ale měla mnohem tragičtější průběh. Útočník pod vlivem omamných látek zabil 5 lidí včetně osmiletého dítěte.

Domů
Sdílet
Diskuse