Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
2. května 2023 19:59
Čas čtení 0:49
TASR

Tinder se stahuje z Ruska. Své rozhodnutí zdůvodňuje potřebou ochrany lidských práv

Tinder se stahuje z Ruska. Své rozhodnutí zdůvodňuje potřebou ochrany lidských práv
Zdroj: Unsplash
ZAHRANIČÍ RUSKO TINDER
Uložit Uložené

Společnost Match Group, která vlastní seznamovací aplikaci Tinder, oznámila, že se do konce června stáhne z ruského trhu. Čelí zde podezření, že bývá zneužívána pro obchodování s lidmi.

Seznamovací aplikace spadá pod společnost Match Group, která nyní rozhodla o jejím působení na ruském trhu. „Zavázali jsme se chránit lidská práva. Naše značky podnikají kroky k omezení přístupu ke svým službám v Rusku a ukončí svůj odchod z ruského trhu do 30. června 2023,“ uvedla Match Group ve své výroční zprávě. Informuje o tom agentura TASR.

Jeden z akcionářů společnosti, Jeff Perkins, dodal, že toto rozhodnutí souvisí s riziky v oblasti lidských práv, kterým je ukrajinský národ vystaven. TASR připomíná, že seznamovací aplikace patří podle Europolu mezi on-line platformy, jejichž prostřednictvím jednotlivci či organizované skupiny obchodují s lidmi. Tato situace se týká i ukrajinských uprchlíků a uprchlic.


Důvod odejít z ruského trhu je však i politický. „Není dobré, aby důvěryhodná značka nadále působila v zemi, jejíhož prezidenta obvinil Mezinárodní trestní soud,“ objasnil Perkins. Z judikatury ICC totiž zní, že pokud ruský prezident přijede do Německa nebo jiných evropských zemí, vydá se na něj zatykač. 


Match Group, vlastnící seznamovací aplikace jako Tinder, Hinge a PlentyOfFish, o svých obchodních operacích v Rusku dosud učinila jen málo veřejných prohlášení. Agentura TASR připomíná, že rozhodnutí odejít z ruského trhu přichází v porovnání s jinými společnostmi relativně pozdě –⁠ mnohé se totiž z Ruska stáhly krátce po rozpoutání války na Ukrajině. 

Domů
Sdílet
Diskuse