Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
2. května 2023 13:19
Čas čtení 0:42
Radim Šlechta

Bojkot piva Bud Light srazil slavné značce prodeje o 26 % oproti loňskému roku

Bojkot piva Bud Light srazil slavné značce prodeje o 26 % oproti loňskému roku
Zdroj: Getty Images
NEWS PODNIKÁNÍ SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Lidé ve Spojených státech bojkotují známého výrobce piva kvůli kampani s influencerkou Dylan Mulvaney.

Prodeje amerického piva Bud Light klesly meziročně o více než čtvrtinu. Může za to kampaň s plechovkami, na nichž je tvář Dylan Mulvaney. Od prvního dubna, kdy na sítích influencerka zveřejnila první sponzorovaný příspěvek, se vzedmula vlna nenávisti. O poklesu prodeje informuje bulvární plátek Daily Mail s odvoláním na server Beer Business Daily.

Doporučeno
Bojkot piva Bud Light a značky Nike kvůli influencerce Dylan Mulvaney trvá už čtvrtý týden. Shrnujeme, co se stalo Bojkot piva Bud Light a značky Nike kvůli influencerce Dylan Mulvaney trvá už čtvrtý týden. Shrnujeme, co se stalo 30. dubna 2023 11:00

Lidé po celých státech doposud oblíbené pivo bojkotují, hudebník Kid Rock do něj dokonce střílel. Část z nich totiž nemůže přenést přes srdce, že se výrobce spojil s influencerkou, která je trans.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dylan Mulvaney (@dylanmulvaney)

V neděli server Beer Business Daily uvedl, že prodeje piva Bud Light v restauracích a barech klesly o 26 % v porovnání se stejným obdobím loňského roku. V letošním roce zatím jeho prodeje klesly celkově o 8 %, vedle toho rostou konkurenčním výrobcům jako Coors Light a Miller Lite. Obě značky vyrostly v posledních týdnech o více než 13 %.

Doporučeno
Za jeden rok ženou i milionářkou. Jak se z Dylan Mulvaney stala za 365 dní jedna z nejznámějších trans žen světa Za jeden rok ženou i milionářkou. Jak se z Dylan Mulvaney stala za 365 dní jedna z nejznámějších trans žen světa 14. března 2023 16:30

Dylan patří mezi největší „nepřátele“ amerického konzervativního proudu. Ultrapravicový tábor podobně bojkotoval třeba výrobky značky Nike. Celou kauzu jsme sledovali a shrnuli v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse