Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Tento článek je sponzorovaný obsah společnosti àla Palla.
29. ledna 2024 13:20
Čas čtení 1:42
Sponzorovaný obsah

Poklad ze starověké Číny, který ti zachrání pleť. Znáš všechny benefity zázraku gua sha?

Poklad ze starověké Číny, který ti zachrání pleť. Znáš všechny benefity zázraku gua sha?
Zdroj: àla Palla
MÓDA
Uložit Uložené

Pokud se už nějakou dobu pravidelně staráš o svoji pleť, nezapomeň do své rutiny zařadit také masáž obličeje pomocí gua shy.

Gua sha (kváša) je masážní kámen, jehož použití vychází z tradiční čínské medicíny. Pomocí tohoto hladkého kamene si díky pravidelné masáži obličeje můžeš zlepšit prokrvení pokožky, dosáhnout pružné pleti, a dokonce se zbavit kruhů pod očima. Není to složité, ale přesto dodržuj základní pravidla, jak masáž provádět, abys dosáhl*a skvělých výsledků.

Nepodceňuj přípravu

Ještě než se do masáže pustíš, nezapomeň si důkladně vyčistit pleť, ale také svoji gua shu. Ta by měla být vyrobena ideálně z druhů kamene, jako je růženín, ametyst nebo černý obsidián. Každý kámen totiž může mít různé energetické vlastnosti. Kvalitní gua sha nástroje jsou často vyrobeny ručně, mají hladký povrch bez ostrých hran a tvarem sednou na tvé obličejové kontury. Nikdy nezačínej s masáží na suché pleti, použij olej na obličej nebo mastnější sérum, po kterém bude kámen dobře klouzat.

àla Palla, gua sha
Zdroj: àla Palla

Správná technika je základ

Začni na krku a postupně se pohybuj nahoru směrem k čelisti. Používej dlouhé tahy a lehký tlak, který tě nebude bolet. Opakuj tento krok několikrát. Pokračuj masáží na tváři, začni na jejím středu a pohybuj se ven směrem k uchu. Znovu používej dlouhé tahy a jemný tlak. Přesuň se na čelo a používej nástroj ve směru nahoru a ven. Můžeš začít uprostřed čela a pokračovat směrem k vlasové linii. Buď velmi opatrný*opatrná v oblasti kolem očí. Používej kámen jemně a směřuj ho od vnitřního koutku oka směrem ven a bez hrubé síly. Celý tento proces můžeš opakovat víckrát, ideálně třikrát až pětkrát. Nesnaž se příliš tlačit nebo tahat. Gua sha by měla být relaxační a příjemná masáž, ne bolestivá, ale pokud zaznamenáš mírné začervenání, nelekej se a v masáži pokračuj. 

Kvalitní gua shu z přírodního obsidiánu pořídíš na e-shopu alapalla.com.
àla Palla, gua sha
Zdroj: àla Palla

Benefity pravidelného používání

Pravidelná gua sha masáž ti může pomoci zvýšit pružnost pokožky a zmenšit hloubku vrásek a jemných linií. Také pomůže zmírnit otoky obličeje, a to zejména v oblasti očí. Díky tomu zvýrazníš kontury v obličeji. Pokud jsi ve stresu, dopřávej si pravidelnou masáž alespoň pět až deset minut denně, dosáhnout totiž můžeš nejen větší psychické pohody, ale také uvolníš napjaté svaly a snížíš bolest a nepohodlí způsobené svalovým napětím. Tradičně se totiž gua sha používala k podpoře správného toku energie v těle podle konceptu čínské medicíny. Tím, že masáží stimuluješ lymfatický systém, podporuješ odplavení toxinů a odpadních látek z těla.

Nezapomeň, že je dobré poradit se nejdříve s odborníkem nebo dermatologem, pokud máš zdravotní problémy nebo pochybnosti o použití této techniky na vlastní pokožce. Také je důležité vybírat gua sha kameny od důvěryhodných značek a výrobců a být obezřetný*obezřetná při nákupech, aby ses ujistil*a, že dostaneš kvalitní nástroj.

Domů
Sdílet
Diskuse