Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
9. listopadu 2023 v 15:00
Čas čtení 4:40
Ondřej Mrázek

Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa

Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY DISNEY MARVEL MARVEL FILMY MARVEL SERIÁLY
Uložit Uložené

Do kin čerstvě dorazil snímek Marvels o ženských superhrdinkách od Marvelu. Jeho ostudné kvality bohužel odráží větší problém studia.

Čekal někdo, že budou Marvels dobrým filmem? Po zhlédnutí prvních ukázek vlastně ani ne. Těžko z toho přitom vinit jednoho konkrétního člověka. Režisérka Nia DaCosta, která předtím natočila povedený remake hororového Candymana, nemůže za marný scénář člověka, jenž předtím dělal dvě epizody seriálu, natočil jeden krátkometrážní film a produkoval podcast.

Proč film nenapsal někdo daleko zkušenější s více filmy na kontě? Protože by mu studio muselo zaprvé víc zaplatit a zadruhé by měl dotyčný velmi pravděpodobně vlastní představy o tom, jak má film vypadat a o čem má být. Což se Marvelu do krámu dvakrát nehodí. Nicméně pojďme zpátky na začátek. Jo, na úplný začátek.

Krátké opáčko

Když nebudeme počítat experimenty s Hulkem, zrodila se první myšlenka na propojený marvelovský vesmír až s filmem Iron Man z roku 2008. Studio si však bylo dobře vědomo, že musí našlapovat velmi opatrně, protože nic takového předtím nikdo nezkusil. Zpočátku se tak jednotlivé filmy od Marvelu soustředily pouze na dané hrdiny. A to tak, že pořádně – řešila se jejich psychika, stejně jako jejich fyzické možnosti. Zápletky měly hlavu a patu a příběh, byť do velké míry podle nějakých šablon, diváky většinou bavil. A čím víc superhrdinů se na velkém plátně objevovalo, tím větší to byla sranda.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00

Avengers: Endgame potom přišel jasný peak – nejen z hlediska toho, kolik postav můžete vměstnat na plátno, aniž by prasklo, ale i tržeb. Marvel se zkrátka ocitl na vrcholu a zdálo se, že ho nikdo a nic nezastaví. A pak přišla expanze.

Přidej se do klubu REFRESHER+
Základní
125 Kč
Účtuje se jednou za 4 týdny
31,25 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Méně reklam
150 kreditů každé 4 týdny na nákup benefitů
Roční - 17 %
1 500 Kč 1 250 Kč
Účtuje se jednou za rok
24,04 Kč / Týden
Přístup k prémiovým článkům
Přístup k benefitům
Úplně bez reklam
2 000 kreditů ihned na nákup benefitů
Sdílení článků kámošům a kámoškám
Všechny možnosti předplatnéhoMám slevový kód
Dokončením souhlasím s pravidly a podmínkami portálu Refresher.
Zpět
Sdílet
Diskuse