Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. října 2016 11:11
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V Dubaji se začala stavět nová nejvyšší budova světa. Stát bude více než 24 miliard a hotová by měla být už v roce 2020

ZAJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložit Uložené

Architektonický projekt z Dubaje.

Dubaj se za posledních pár desetiletí změnil z pouštní pustiny na jedno z nejlákavějších měst světa. Momentálně se v něm dokonce nachází i nejvyšší budova světa v podobě Burdž Chalífa ve výšce 828 metrů, jenže ambice ve Spojených arabských emirátech u tohoto mrakodrapu nekončí. Před pár dny, toto pondělí, byla totiž slavnostně zahájena výstavba nového mrakodrapu s názvem The Tower. Za jeho designem stojí Španěl Santiago Calatrava Valls známý pro své odvážné architektonické výtvory a nezahálel ani teď, protože jen samotná cena nové věže by se měla vyšplhat na miliardu dolarů, neboli přes 24 miliard korun.

O výstavbu věže The Tower se postará společnost Emaar Properties a na jejím vrcholu za pár let turisté najdou speciální 360stupňovou vyhlídkovou plošinu, ze které se budou moci pokochat nejen celým Dubajem, ale i oblastí za ním. Věž bude dokonce upevněna i lanem a její výstavba by měla být dokončena v roce 2020. I když se už nyní ví, že The Tower převezme titul nejvyšší budovy světa, zatím se oficiálně neví její budoucí výška, protože společnost Emaar Properties prozradila jen tolik, že bude o trošku vyšší než Burdž Chalífa. Nepůjde tedy o světoborný nový rekord, ale Dubaj opět o něco posune hranice a věž i celkem zajímavě zapadne do atmosféry města. 

Domů
Sdílet
Diskuse