Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. října 2016 12:32
Čas čtení 0:00
johnnybravo

V Itálii otevřeli fontánu na víno, ze které se může napít kdokoliv zcela zdarma

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Italové vědí, jak přilákat turisty.

Pokud jsi v poslední době neuvažoval o návštěvě Itálie, po této informaci možná změníš názor. Každý správný Čech nejvíce miluje věci, které umí získat zdarma a nejnovější přírůstek do kategorie turistických atrakcí v italském městečku Caldari di Ortona by tak při českém zájmu po pár dnech snad i přestal fungovat. Místní vinice otevřela i pro širokou veřejnost vínovou fontánu, z níž teče červené víno a nejlepší na celém konceptu je to, že návštěvníci za její využití nebudou muset zaplatit ani cent.

Strategicky umístěná kašna se nachází podél oblíbené cesty poutníků zvané Cammino di San Tommaso sledující kroky apoštola Tomáše mezi Římem a městem Ortona. Fontána má pro poutníky představovat dar od svatého Tomáše a kdyby tě zajímalo, kdo se postaral o jeho vznik, pak za ním stojí zmiňovaná vinice Dora Sarchese a organizace Cammino di San Tommaso propagující pouť po zemi i ve světě. Víno sice z fontány nepoteče ustavičně, ale člověk si na něm bude moci pochutnat po stisknutí tlačítka, aby ho příliš mnoho nepřišlo nazmar, ale vinice již nyní upozorňuje, že kašna nebude sloužit opilcům a bude se na to i přísně dohlížet. Kdybys měl tedy v blízké budoucnosti cestu do Itálie, chuť na víno a prázdnou peněženku, putuj, kráčej a na konci tvého úsilí tě bude čekat víno zcela zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse