Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. dubna 2017 19:26
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Díky Erasmu se už narodilo více než milion dětí. Evropský program pro studenty rozšiřuje obzory a ještě i pomáhá při hledání práce či partnera

ZAJÍMAVOSTI ERASMUS
Uložit Uložené

Mladí lidé se zahraničními zkušenostmi jsou atraktivnější i pro zaměstnavatele.

Moderní společnost a touha po společné evropské integraci nám za posledních 60 let přinesly desítky skvělých vymožeností. Jednou z těch nejlepších je jistě evropský program pro studenty s názvem Erasmus, díky kterému se studenti mohou dostat mimo své domovské země a zažít dobrodružství na opačné straně Evropy. Život v jiné zemi přitom dokáže mladého člověka naučit novým věcem, rozšířit mu obzory nebo mu dokonce najít lásku na celý život či pomoci při zplození potomka. V rámci studie Evropské komise odpovídalo více než 88 tisíc studentů, učitelů i zaměstnavatelů a výsledky byly mimořádně zajímavé.
 
Až třetina všech Erasmus studentů si díky programu našla partnera jiné národnosti, což bylo výrazně více než 13 procent u studentů, kteří se rozhodli zůstat doma. Absolventi mezinárodního studijního programu přitom nejenže dohromady zplodili již pravděpodobně více než 1 milion miminek, ale až 40 procent z nich pak pokračovalo v životě a zaměstnání v zahraničí, takže zážitky z Erasmus se jim osvědčily. Zkušenosti s životem za hranicemi své domovské země umí být nápomocné i při hledání nové práce, jelikož až 64 procent zaměstnavatelů se vyjádřilo, že uchazeči se zkušenostmi s životem v zahraničí by pro ně byli ještě o něco atraktivnější. My jsme ti ještě před několika týdny přinesli zajímavý článek o tom, proč by ses měl vydat studovat do zahraničí, takže pokud tě výše zmíněné statistiky nepřesvědčily, možná ještě dej šanci několika dalším důvodům.

Díky Erasmu se už narodilo více než milion dětí. Evropský program pro studenty rozšiřuje obzory a ještě i pomáhá při hledání práce či partnera
Zdroj: tumblr
Domů
Sdílet
Diskuse