Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. dubna 2017 11:46
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Mnoho redukcí a vysoké ceny. Apple se kvůli MacBookům v prestižním hodnocení propadl až na šesté místo

TECH
Uložit Uložené

Zřejmě jim chybí Steve Jobs.

S kalifornským gigantem to poslední dobu jde dolů a jako další nevyvratitelný důkaz tu tentokrát máme hodnocení ostříleného Laptop Magazine, kde si kvůli přenosnému osobnímu počítači s operačním systémem macOS pohoršil až tak, že se v žebříčku TOP výrobců z celého světa propadl o pět příček.
 
„MacBooky jsou tenké, výkonné a velmi dobře provedené, potřebujete však mnoho peněz a plnou kapsu redukcí.“
 
Díky nadstandardní kvalitě MacBooků mu od roku 2010 patřilo první místo, ale nedávné konstrukční změny způsobily propad na šesté. Před společností Apple se tak se svými laptopy umístila jak americká společnost Dell, tak i tchajwanský Asus, HP, Acer či dokonce i čínské Lenovo, informuje web TechnoBuffalo.

Mnoho redukcí a vysoké ceny. Apple se kvůli MacBookům v prestižním hodnocení propadl až na šesté místo
Zdroj: www.laptopmag.com

Tak velký propad má prý na starosti integrace USB portu typu C, přes který se nové generace přenosného počítače s logem nakousnutého jablíčka nabíjejí a zároveň i fyzicky propojují s jinými elektronickým zařízením. Majitel MacBooků proto musí sáhnout po dražší redukci, což mu zároveň výrazně zkomplikuje používání, a to se zase logicky odráží na horších uživatelských zkušenostech.
 
Prestižní hodnocení výrobců laptopů zahrnovalo šest různých aspektů - odborné recenze, design, podpora, inovace, hodnota a výběr včetně záruky. 

Domů
Sdílet
Diskuse