Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. května 2017 16:21
Čas čtení 0:00
Adam Smeták

Zloděj na Hodonínsku si vymyslel chemický útok a zaměstnankyni pošty přesvědčil, že přišel vydezinfikovat bankovky

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Kuriózní historka stačila zloději, aby si odnesl desítky tisíc korun.

Na včerejší odpoledne v Ježově na Hodonínsku tamní obyvatelé jen tak nezapomenou. Zdejší pobočku pošty si totiž za svůj cíl vybral zloděj, který ke zdárné krádeži využil skutečně kuriózní historku. Místní zaměstnankyni zavolal s předstihem a představil se jako policista. Překvapené ženě oznámil, že došlo k chemickému útoku a že za chvíli dorazí v pracovním obleku, v němž provede potřebnou dezinfekci kontaminovaných bankovek. Dále ji požádal, aby vyčkala jeho příchodu, zamkla hlavní vchod na poštu a pustila ho zadním vchodem pro zaměstnance. Důvěřivá vedoucí pobočky jeho pokyny splnila, a když dorazil muž v bílé kombinéze s kapucí přes hlavu, gumovými rukavicemi a slunečními brýlemi, pustila ho dál.

Zloděj v rukou třímal rozprašovač a ženě dal pokyn, aby kvůli dezinfekci po chemickém útoku vyskládala na stůl všechny bankovky. Když tak učinila, začal na ně neznámý muž stříkat z rozprašovače a následně je skládat do plastové krabice, kterou si s sebou přinesl. Mezitím zaměstnankyni požádal, zda by mu nepomohla a ve vedlejší místnosti nepropláchla v umyvadle veškeré kovové mince, které bude dezinfikovat poté. Zatímco žena za dveřmi poslušně hromádku mincí propírala, vykutálený zloděj i se všemi bankovkami zmizel. Přišel si tak na několik desítek tisíc korun. Pachatel tedy vyčistil pokladnu dokonale, nikoli však od chemikálií, ale ode všech bankovek a protože byl zahalen od hlavy k patě, bude to mít policie s jeho dopadením vskutku těžké. 

Ilustrační foto

Zloděj na Hodonínsku si vymyslel chemický útok a zaměstnankyni pošty přesvědčil, že přišel vydezinfikovat bankovky
Zdroj: g.denik.cz
Domů
Sdílet
Diskuse