Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2017 10:31
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Po 30 letech skrývání zatkla brazilská policie jednoho z největších kokainových králů Jižní Ameriky. Drogový boss si nechal udělat i plastiku

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Policie ho nakonec polapila ve městě na západě země.

Brazilská policie se může pochlubit skvělým úlovkem. Jejím příslušníkům se podařilo ve městě Sorriso na západě země dopadnout jednoho z nejznámějších drogových bossů nejen v zemi, ale v celé Jižní Americe. Luiz Carlos da Rocha si již v minulosti vysloužil přezdívku White Head, a dlouhá léta stál v čele organizované skupiny zaměřené na výrobu, přepravu a distribuci kokainu po celém světě. Luiz byl během svého života odsouzen na dohromady více než 50 let za mřížemi, jenže poslední tři desetiletí se před policií úspěšně ukrýval, protože žil diskrétní a skromnější život a dokonce si nechal udělat i plastickou operaci obličeje, aby ho policisté nemohli tak snadno identifikovat.

Organizace vyráběla kokain v zemích jako Bolívie, Peru či Kolumbie a potom ho mazanými způsoby pašovala do Spojených států amerických či dokonce do Evropy, což není nejlehčí úkol, ale s dostatkem peněz a kontaktů je možné všechno. Policie předpokládá, že organizace, v jejímž čele Luiz Carlos da Rocha stál, byla schopna každý měsíc vyrobit více než 5 tun kokainu a on samotný za dlouhá léta své aktivní kariéry shromáždil majetek v hodnotě přesahující 100 milionů dolarů.


Domů
Sdílet
Diskuse