Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. srpna 2017 20:33
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Slovenky se nestydí kojit na veřejnosti. Na Facebooku sdílejí zajímavé momentky a podporují i ostatní maminky

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Kojení na veřejnosti není nic neobvyklého.

První srpnový týden ženy po celém světě oslavují jako Světový týden kojení. Kojení je přirozená aktivita, kterou si prochází většina mladých maminek, a i když šlo zejména v minulosti o zcela tabu téma, v současnosti je již svět otevřenějším místem. I dnes ještě mnoha lidem vadí, když vidí maminky kojit na veřejnosti, avšak kojící maminky obvykle nikoho neobtěžují a snaží se pouze zajistit nejlepší péči, jakou si jejich miminko zaslouží. Nezáleží na tom, jestli se právě nacházejí v soukromí domova nebo se vydaly na procházku někam do parku, pokud dítě potřebuje nakrmit a žena stále kojí, nikoho by neměl pohoršovat pohled na obyčejnou lidskou přirozenost.

Slovensko se do Světového týdne kojení zapojilo také, a to prostřednictvím mnoha maminek a občanského sdružení MAMILA, které na Facebooku sdílejí své fotografie pod hashtagem #sancapredojcenie. Na fotografiích člověk vidí maminky na nejrůznějších místech, ať už v helikoptéře nebo v zoologické zahradě, a je jen a jen pozitivní, že se móda kojení na veřejnosti stále častěji dostává i do naší společnosti.

Domů
Sdílet
Diskuse