Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. října 2017 v 11:06
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Fotografie Marilyn Monroe těsně před smrtí jdou dražby. Cena intimní fotosérie nahé krásky se vyšplhá na téměř milion korun

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Její smrt však stále není vyřešená.

Dvanáct intimních fotek legendární a nezapomenutelné Marilyn Monroe zobrazující sfoukávání svíček na jejím narozeninovém dortu či plavání bez plavek jde brzy do aukce. Předpokládaná cena se vyšvihla na přibližně 830 000 Kč. Samotné snímky jsou více než okouzlující a pocházejí z krátkého, ale kouzelného filmu Something's  Got to Give, který vznikl již v roce 1962 a má stopáž necelých 38 minut.

Podobné snímky sexsymbolu Marilyn Monroe již vlastní více sběratelů. V kolekci se nacházejí také nepodařené fotografie The Beatles a životopisné snímky Franka Sinatry či Muhammada Aliho, o které se nepředpokládá velký zájem a dosáhnout mají částky „jen“ asi 13 000 dolarů. Za fotografiemi Marilyn stojí autor jménem Lawrence Schiller a už nyní je jasné, že o ně zabojuje obrovské množství lidí.

Je velmi pravděpodobné, že je tato série poslední, kterou Marilyn nafotila před jejím úmrtím. To je mimochodem opředené mnohými tajemstvími. Úřady je její smrt zaregistrována jako sebevražda, ale existují teorie, že mohlo jít o úkladnou vraždu napojenou na americkou mafii či dokonce rodinu bývalého amerického prezidenta Kennedyho.

Domů
Sdílet
Diskuse