Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. října 2017 12:50
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Malebné italské městečko ti zaplatí 50 000 Kč za to, že se tam přestěhuješ. Starosta chce Candelu dostat ze zoufalé situace

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Italové mají očividně dost peněz na útratu.

Šance na nový začátek je v našich životech neustále přítomna za každým rohem, a pokud bys už rád změnil svůj nudný stereotyp, jen tak se sbalil a začal další kapitolu svého života, jedna výborná šance se ti objevuje v Itálii. Starosta italského městečka Candela se nedávno rozhodl, že bude muset podpořit navýšení počtu obyvatel, který dostal tvrdé rány poté, co mnoho starších obyvatel umírá a většina mladých odchází hledat příležitosti do větších měst. I když byla Candela kdysi známá jako „Malá Neapol“ a žilo v ní přes 8 tisíc lidí, v současnosti populace klesla na bídné 2 tisíce a starosta Nicola Gatta věří, že právě finanční injekcí by do města mohl přivést novou krev.

Všem příchozím obyvatelům proto přislíbil příspěvek až do výše 2000 eur (~51 000 Kč), na který však budeš muset splnit stanovené podmínky. Na to, abys od města dostal 2000 eur budeš muset přivést další čtyři či pět lidí s plánem žít ve městě, avšak příspěvek potěší i jednotlivce a dvojice. Právě páry mohou dostat příspěvek do výše 1200 eur (~31 000 Kč) a injekce se postupně zvyšují až do celkového čísla pěti nových obyvatel. Samozřejmě, příspěvek nedostaneš jen tak, ale musíš prokázat, že jsi zaměstnán s platem vyšším než 7500 eur (~192 000 Kč) ročně a pronajímáš si v městečku byt nebo dům, což přesto není až tak složité, jak by se mohlo zdát.


Domů
Sdílet
Diskuse