Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. října 2017 13:28
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ve kterých zemích se spotřebuje nejvíc kokainu? Česko se neumístilo nejvýš, ale i u nás si lidé rádi pochutnají

ZAJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložit Uložené

Kokain milují lidé po celém světě.

Kokain nepatří mezi tolerované návykové látky téměř nikde na světě a tak brzy se nedostane ani do veřejné debaty o tom, zda ho třeba nechat zakázaný, nebo bychom měli zvážit jeho legalizaci. Navzdory jeho ilegalitě je široce vyhledávaný na celé naší planetě a nejnovější statistiky z Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu poukazují na to, kde je jeho užívání nejrozšířenější. Není divu, že při pohledu na celou mapu je kokain nejvíce rozšířen na západě a limitovaný spíše na východě, protože v moderních liberálních státech existuje mnohem jednodušší možnost dostat se k drogám než ve státech s autoritativním režimem. I když by se dalo očekávat, že na samotném vrcholu žebříčku užívání kokainu se bude nacházet USA, ve skutečnosti ho ovládla nenápadná evropská země.

Nejvíce lidí v přepočtu na celkový počet obyvatel užívá kokain v Albánii, kde ho šňupou až 2,5 procenta populace. Na druhé příčce se umístilo Skotsko s 2,34 procenty uživatelů kokainu, na třetím Spojené státy americké s 2,3 procenty, dále následují Anglie s 2,25 procenty a do první pětky proniklo ještě Španělsko s 2,2 procenty.

Doporučeno
„V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti „V Česku se cítím sám sebou, domů se vrátit nechci.“ Mladí lidé ze Slovenska vysvětlují, proč se rozhodli odejít ze své vlasti 24. dubna 2024 15:30

Oblast střední a východní Evropy podle mapy Úřadu OSN pro drogy a kriminalitu neholduje kokainu až do takové míry jako západní část kontinentu, protože statistiky o Česku naznačují, že jen 0,2 procenta naší populace pravidelně užívá kokain. Srovnatelné je to i v Polsku a Maďarsku, avšak situace se začíná stupňovat v Rakousku a na Ukrajině.

Ve kterých zemích se spotřebuje nejvíc kokainu? Česko se neumístilo nejvýš, ale i u nás si lidé rádi pochutnají
Zdroj: tumblr
Domů
Sdílet
Diskuse