Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. října 2017 11:32
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Honolulu zakázalo posílání zpráv ze smartphonu při chůzi po ulici. Ročně kvůli tomu zemřou tisíce lidí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

V havajském městě se na to už nemohli dívat.

Není žádných pochyb o tom, že chatování či posílání SMS zpráv během chůze může být životu nebezpečné. Samozřejmě, zdravé používání smartphonu na ulici s dávkou patřičné opatrnosti ti pravděpodobně neublíží, ale dnes je běžné spatřit na ulici lidi, jejichž oči se z obrazovek ani nehnou.

A tím pádem dávají méně pozornosti na křižovatkách či na přechodech pro chodce, vrážejí do lidí, do lamp či do dopravních značek. Město Honolulu, největší sídlo na Havajských ostrovech, se však rozhodlo takové lidi pokutovat, a to  bolavou částkou 35 dolarů. Tyto peníze budou muset lidé zaplatit, jestliže při přechodu silnic neodloží svůj smartphone a budou do něj hledět i nadále. Zákon je reakcí na obrovské množství úmrtí způsobených nepozorností plynoucí z chatování a psaní SMS zpráv. V USA například v roce 2016 zemřelo 5 987 chodců.

Honolulu zakázalo posílání zpráv ze smartphonu při chůzi po ulici. Ročně kvůli tomu zemřou tisíce lidí
Zdroj: www.youtube.com
Domů
Sdílet
Diskuse