Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. listopadu 2017 14:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Dráždění a živočišná přitažlivost. Ilustrace zachycují nejintimnější momenty v každém vztahu, které se často nedají ani popsat slovy

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Italskou umělkyni inspiroval její vztah na dálku.

Milánská umělkyně Frida Castelli zahájila svou tvorbu na Instagramu kvůli jedinému důvodu. Delší čas byla ve vztahu na dálku a zatímco její kamarádky mohly se svými muži trávit hromadu času, ona byla často osamělá a smutná. Své pocity a emoce se proto rozhodla přeměnit v dráždivé ilustrace o tom, co se s jejím tělem a myslí děje v době, kdy svého přítele nemůže mít u sebe a jak se vše okamžitě změní po jeho návratu domů.

Frida chtěla původně přes Instagram komunikovat jen se svým přítelem, ale její lechtivé ilustrace si rychle zamilovaly tisíce lidí a zanedlouho bude atakovat hranici 200 tisíc sledovatelů, o čemž nikdy nesnila. V její tvorbě bys často mohl objevit obyčejnou lidskou nahotu doplněnou bizarními předměty jako vrtačka, kaktus či včela, a Frida vysvětluje, že každý obrázek je pokusem o analýzu a ovládnutí jejích neovladatelných pocitů. Každé setkání s přítelem v ní zanechává obrovskou fyzickou osamělost, ale i poetické splynutí dvou těl a pokud začneš v jejích ilustracích hledat hlubší smysl, pak ho tam určitě najdeš.   

Domů
Sdílet
Diskuse