Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. června 2024 v 8:30
Čas čtení 0:46
Karolína Uličná

Archeologové našli na tisíce let staré egyptské rakvi vyobrazení postavy Marge ze Simpsonových

Archeologové našli na tisíce let staré egyptské rakvi vyobrazení postavy Marge ze Simpsonových
Zdroj: Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities
ZAJÍMAVOSTI HISTORIE SIMPSONOVI
Uložit Uložené

Kresba na rakvi připomínala Marge Simpsonovou, která byla obklopena velekněžkami.

Jednou z nejznámějších postav oblíbeného animovaného seriálu Simpsonovi je matka Marge, která má údajně dvojnici z dob starého Egypta. Archeologové našli její podobiznu na staré egyptské rakvi, jejíž stáří se odhaduje na tři tisíce let.

Doporučeno
Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá Takhle vypadá české moře. Česká republika vlastní území s přístupem k moři, ale skoro jej nevyužívá 18. června 2024 v 15:00

Nalezená egyptská rakev obsahovala mumifikované ostatky dcery velekněze El-Ashmuneina. Na vnitřní straně víka archeologové našli kresbu připomínající Marge Simpsonovou, která byla obklopena velekněžkami představujícími 12 hodin dne, píše Daily Mail.

Jednalo se o vyobrazení žluté ženy v zelených šatech s extrémně vysokou modrou korunou. Právě malby na víkách rakví v období Nové říše jsou známé svými složitými vzory. Rakev archeologové našli už před 9 měsíci, díky sociálním sítím a pozorným fanouškům, kteří si všimli podobnosti s Marge, se objev teprve nyní stal virálním.

múmia Simpsonovci
Zdroj: Egyptian Ministry of Tourism and Antiquities

Generální tajemník egyptské Nejvyšší rady pro starožitnosti uvedl, že při práci byly odhaleny hrobky, o nichž se archeologové domnívají, že byly vytvořeny pro vysoké úředníky a kněze. V blízkosti mumií byly údajně nalezeny také různé amulety nebo vzácné ozdoby.

Doporučeno
FOTO: Tohle je nejvyšší pes světa. Lidé si ho pletou s koněm, podle majitelů se bojí vysavače FOTO: Tohle je nejvyšší pes světa. Lidé si ho pletou s koněm, podle majitelů se bojí vysavače 16. června 2024 v 12:32

Lidé již léta tvrdí, že seriál Simpsonovi předpovídá budoucnost. Naposledy se tak stalo s Apple Vision Pro. Předtím například předpověděli vítězství Washingtonu nad Buffalo Bills v Super Bowlu nebo Donalda Trumpa jako prezidenta. Nyní se karta obrátila.

Domů
Sdílet
Diskuse