Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
16. června 2024 v 12:32
Čas čtení 0:40
Vincenc Novák

FOTO: Tohle je nejvyšší pes světa. Lidé si ho pletou s koněm, podle majitelů se bojí vysavače

FOTO: Tohle je nejvyšší pes světa. Lidé si ho pletou s koněm, podle majitelů se bojí vysavače
Zdroj: Guinness World Records/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI GUINNESSOVA KNIHA REKORDŮ ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Nejvyšším psem světa je Kevin, samec dogy z americké Iowy.

Kevin měří v kohoutku 0,97 metru, je tedy stejně velký jako mnohá batolata. Svojí výškou převyšuje průměr samců dogy o celých osm centimetrů. Kvůli svým rozměrům je podle deníku The Guardian terčem častých vtipů, které poukazují na jeho podobnost s koněm. 

Majitelé psího rekordmana, manželé Tracy a Roger Wolfovi, se o životě s nevšedním mazlíčkem rozpovídali v nedávném rozhovoru pro Guinnessovu knihu rekordů, kam se Kevin se svojí výškou zapsal. Podle jejich slov se i přes svůj majestátní vzhled některých věcí děsí, zejména pak domácího vysavače. „Nedovolí, aby se k němu přiblížil na méně než metr! Bude skákat a utíkat, aby se mu vyhnul,“ řekla Tracy.

Doporučeno
Žena z Texasu má nejdelší nohy na světě. „Říkají mi Slenderman“ Žena z Texasu má nejdelší nohy na světě. „Říkají mi Slenderman“ 6. dubna 2024 v 15:47

Kevin údajně za den spořádá až deset porcí jídla, přičemž však stále zůstává štíhlý. Většinu času tráví podřimováním nebo kradením jídla z kuchyňské linky, kam díky své výšce jednoduše dosáhne. Rodinný dům ve městě West Des Moines sdílí se dvěma dětmi, dalšími psy, kočkami, slepicemi a koňmi. 

Domů
Sdílet
Diskuse