Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. ledna 2018 20:20
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Srdcervoucí dopis umírající mladé ženy dojal tisíce lidí po celém světě. Teprve 27letá Holly chtěla život milovat i nadále

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Vždy si představovala, že zestárne, ale osud jí to nedovolil.

Kdysi reprezentovala svůj australský stát ve squashi a hokeji, ale potom její tělo ovládla smrtelná choroba a Holly Butcher zůstala upoutána na lůžko i přesto, že měla pouze 26 let. Mladá a aktivní žena před pár dny řekla své rodině poslední sbohem a ještě před svým úmrtím napsala dopis, který pak její blízcí zveřejnili na Facebooku, aby si ho mohl přečíst celý svět.

Během pár dní ho sdílelo více než 7 tisíc lidí a lajk mu dalo téměř 10 tisíc uživatelů, protože Holly trefila hřebík na hlavičku a zrekapitulovala svůj život pomocí několika odstavců. Ve svém dopise zdůrazňuje, aby se lidé přestali zabývat materiálními věcmi a raději utráceli své peníze za zážitky a cestování, které jim už nikdo nikdy nevezme. Vyzvala lidi, aby se zbytečně nezabývali každodenními maličkostmi jako zácpy na silnicích či nafouklé břicho, protože vždy je potřeba se na svět podívat i očima lidí, kteří by byli vděční jen za to, že mohou dýchat.

Srdcervoucí vyznání pokračovalo slovy o tom, aby lidé chodívali darovat krev, protože právě dárci jí prodloužili život o jeden rok, během kterého se mohla důkladně rozloučit a smířit s tím, že bude muset z tohoto světa odejít v 27 letech, i když si vždy představovala, jak a kde zestárne. Pokud rozumíš anglicky, určitě si ho přečti, a pokud se jím necháš byť jen trošku inspirovat, určitě to nebude na škodu.

Domů
Sdílet
Diskuse