Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. ledna 2018 21:00
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

V Nizozemsku zuří agresivní vichřice. Lidé bezmocné lítají po náměstích, rychlosti 140 km/h se dokáží jen stěží ubránit

ZAJÍMAVOSTI NIZOZEMSKO
Uložit Uložené

Ničivý vítr trhá střechy a hází s lidmi.

Počasí v Nizozemsku a některých částech Německa tamním obyvatelům rozhodně nezávidíme. Okolí Beneluxu je totiž momentálně tyranizováno intenzivním větrem z bouře Friederike, který pravidelně dosahuje rychlosti i 140 kilometrů za hodinu. Ničí domy, hroutí stromy a bohužel i zabíjí lidi. Dosud bylo nahlášeno minimálně pět úmrtí ve třech zemích.

Holandský meteorologický institut KNMI už pro některé části země vydal nejvyšší výstrahu hlásající mimořádně ohrožení. Pro lidi představují nebezpečí zejména padající stromy či větve, hrozbou však je i moře a vodní sporty. Rychlovlaky nejezdí a uzavřených je mnoho ulic. Na ulice se obyvatelům postižených zemí vůbec nedoporučuje vycházet.

Na internet se dostalo několik videí Holanďanů bojujících s nepříjemnou situací. Zachycují například lidi, které vítr bezmocně unáší po náměstí či kolo větrem doslova vytržené z rukou člověka. Kolem půlnoci se bouře otočí směrem na Polsko a větry tak pocítíme i v našich končinách, rozhodně však budou nižší intenzity.

Domů
Sdílet
Diskuse