Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. února 2018 12:44
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Miliardáři díky kryptoměnám. Forbes sestavil žebříček nejbohatších lidí, kteří se nebáli investovat do technologie budoucnosti

TECH FORBES
Uložit Uložené

Digitální měny jsou na správné cestě do budoucnosti.

Digitální měny započaly svůj život v roce 2009, kdy světlo světa spatřil první Bitcoin a dodnes již ušly obrovský kus cesty. I když nás od masového přijetí kryptoměn společností dělí ještě minimálně pár let, kryptoměny si žijí svým vlastním životem a za svou existenci již učinily spoustu lidí hříšné bohatými. Několik z nich stálo při jejich zrodu, přičemž spousta z nejbohatších lidí v celé sféře kryptoměn má za sebou obdivuhodnou kariéru a díky svým investičním aktivitám zřejmě jen tak brzy neskončí.

Magazín Forbes proto učinil důležité rozhodnutí a namísto odmítání kryptoměn raději sestavil svůj historický první žebříček nejbohatších lidí v této oblasti, přičemž majetek jednotlivých osob byl odhadován na základě cen kryptoměn ze dne 19. ledna tohoto roku, což některým z nich pomohlo při pohledu na propad v posledních dvou týdnech. Forbes si uvědomuje, že ve svém debutovém žebříčku možná pár lidí přehlédl a svou roli v tom samozřejmě hraje i anonymita kryptoměn, ale pokud tě digitální měny zajímají, určitě je užitečné udělat si krátký přehled o jejich nejvlivnějších mužích.

Miliardáři díky kryptoměnám. Forbes sestavil žebříček nejbohatších lidí, kteří se nebáli investovat do technologie budoucnosti
Zdroj: Forbes

19. Song Chi-Hyung – 350 až 500 milionů

18. Tim Draper – 350 až 500 milionů

17. Vitalik Buterin – 400 až 500 milionů

16. Barry Silbert – 400 až 500 milionů

15. Brad Garlinghouse – 400 až 500 milionů 

14. Charles Hoskinson – 500 až 600 milionů

13. Valery Vavilov – 500 až 700 milionů

12. Dan Larimer – 600 miliónov až 700 milionů

11. Brendan Blumer – 600 až 700 milionů

10. Michael Novogratz – 700 milionů až 1 miliarda

9. Brock Pierce – 700 milionů až 1 miliarda

8. Anthony Di Iorio – 750 milionů až 1 miliarda

7. Matthew Roszak – 900 milionů až 1 miliarda

6. Brian Armstrong – 900 milionů až 1 miliarda

5. Matthew Mellon – 900 milionů až 1 miliarda
Kryptoměny zaujaly Mellon už před lety, díky čemuž investoval do mince XRP od společnosti Ripple už v jejích úplných začátcích, což mu vyneslo miliony dolarů. Mellon tedy není vývojář, ale díky svému čichu na investice udělal správné rozhodnutí, ze kterého bude zřejmě v budoucnu profitovat ještě výrazněji.

4. Cameron a Tyler Winklevossovi – 900 milionů až 1,1 miliardy
Bratři Winklevossoi možná prohráli v závodě o Facebook s Zuckerbergem, ale z vysouzených peněz nakoupili bitcoiny a založili obrovskou kryptoburzu s názvem Gemini, která dnes zpracuje přes 300 milionů dolarů v transakcích každičký den. A kromě toho stále vlastní i tisíce bitcoinů.

3. Changpeng Zhao – 1,1 až 2 miliardy dolarů
Šéf jedné z největších, ne-li největší, kryptoburzy Binance dokázal vytvořit vlastní impérium za méně než rok. Sedm měsíců mu trvalo, než se Binance dostalo do popředí v kryptosvětě a od té doby už jeho burza získala více než 6 milionů uživatelů, díky čemuž nemá o peníze nouzi.

2. Joseph Lubin – 1 až 5 miliárd dolarů
Ačkoliv Lubin není nejmladší, stál u zrodu kryptoměny Ethereum, což je možná jedno z jeho nejlepších rozhodnutí v životě. V minulosti pracoval například pro firmu Goldman Sachs a měl prsty i ve firmě Consensys, která se zaměřuje na kryptoměny a konzultace pro firmy jako Microsoft.

1. Chris Larsen – 7,5 až 8 miliárd dolarů
Larsen spoluzakládal společnost Ripple, jejíž digitální měna XRP dokáže zprostředkovat bankovní převody pomocí technologie blockchain, což je pro mnohé instituce lákavé využití. Larsen vlastní 5,2 miliardy kusů mincí XRP, což z něj činí pravděpodobně nejbohatšího muže v této sféře.

Domů
Sdílet
Diskuse