Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. února 2018 16:30
Čas čtení 0:00
Pavlína Plecitá

Praha se i pro rok 2018 dostala mezi patnáctku nejlepších evropských měst k turistické návštěvě

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Plánujete krátkou dovolenou v některém z evropských měst? Toto jsou trendy pro rok 2018!

Historické uličky, rozkošné červené střechy a hospůdky na každém kroku. To je Praha ve třech bodech, které patří mezi ty vůbec nejoblíbenější tisíců turistů, kteří ji každoročně navštěvují. České hlavní město se rok od roku stává populárnější destinací a lidé z celého světa si sem přijíždějí užít hezké chvilky, pokochat se dějinami a ochutnat nejlepší pivo

Jinak tomu zcela jistě nebude ani v celém letošním roce. Server European Best Destinations přináší seznam těch největších turistických a dovolenkářských trháků pro rok 2018. Sestavili ho na základě odpovědí více než 320 000 respondentů, kteří neváhali prozradit svá srdcová místečka. A my jsme moc rádi, že mezi nejlepší patnáctkou se objevuje také Praha.

Online hlasování rozhodlo o největších favoritech letošního městského turismu v anketě o Nejlepší místo k vycestování pro rok 2018. Naše metropole se umístila na vynikajícím 11. místě. „Praha vás doslova svede,“ píší na European Best Destinations. A mají pravdu. Není možné Prahu navštívit a nezamilovat se na první pohled do známých památek, umění v ulicích i galeriích, krásných žen, skvělé architektury, místního nakupování nebo jedinečného nočního života

Zbytek žebříčku vám pak může nabídnout další tipy pro výlet s vaší drahou polovičkou, partou kamarádů nebo rodinou. Na 15. místě najdete Amsterdam – město romantických kanálů a stylových podniků. Není náhodou, že nizozemské hlavní město patří mezi nejoblíbenější destinaci dnešních mladých cestovatelů.

Další v pořadí jsou Vídeň a Paříž. Klasika vedle klasiky, kterou není třeba více představovat. Obojí má svým návštěvníkům co nabídnout – od památek až přes skvělé jídlo nebo zábavu. Dvanáctá příčka patří přístavnímu městečku Kotor v Černé Hoře. To bývá často označováno za vůbec nejkrásnější město své země.

Na desátém místě se umístila slovinská občina Bohinj. Ta vyniká především svým okolím, které zahrnuje čistou přírodu, dokonalé výhledy a blahodárný klid. Bezpochyby se jedná o skvělé místo pro doplnění sil. Dále respondenti nezapomněli ani na Lisabon a Budapešť, kterým náleží deváté a desáté místo

Mezin nejoblíbenější destinace stále patří také Atény a Milán – prostředí oplývající kulturou, množstvím památek a skvělou náladou. Na pětce se témeř s třiceti tisíci hlasy umístila Riga. Hlavní město Lotyšska se do popředí dostává už nějakou dobu a není proto divu, že se letos umístila i v letošním žebříčku o nejlepší evropské turistické destinace. Návštěvníci ocení zejména jedinečnou architekturu i řadu parků a ostrůvků, kde si mohou vydechnout od spěchu a starostí z domova.

Bramborová příčka letos připadla Chorvatsku, konkrétně ostrovu Hvar. Ten skrývá mnoho oblíbených záležitostí včetně oblíbené kuchyně nebo průzračné vody. V létě místní dovolenou chybu určitě neuděláte. 

Praha se i pro rok 2018 dostala mezi patnáctku nejlepších evropských měst k turistické návštěvě
Zdroj: Wikimedia Commons/ Julo

Na bedně se pro rok 2018 umístilo na třetím místě francouzské město Colmar a na druhém Bilbao ve Španělsku. Na úplné špici se s 41 000 hlasy umístila Vratislav. Pro nás je tento polský poklad co by kamenem dohodil, neváhejte si jej tedy užít na vlastní kůži.

Domů
Sdílet
Diskuse