Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
27. června 2018 10:47
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ženu trápilo dlouhá léta ochlupení těla. Syndrom, který ho způsobuje, se ale rozhodla zvrátit ve svůj prospěch

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Odvážná žena už přestala své tělo neustále upravovat, aby ji společnost akceptovala.

Často nemůžeme za to, jak vypadáme. Genetické predispozice dokáží nadělat v našem životě paseku a dlouhé hodiny by ti o tom mohla vyprávět i Nova Galaxia z amerického města Richmond ve státě Virginie. Neobvyklá žena přijala pozvání do britské ranní show This Morning, kde se s moderátory spojila přímo z USA. Nova člověka zaujme už na první pohled, protože její tvář pokrývají husté vousy.

Jako mladá slečna na sobě začala pozorovat různé změny, které vyústily v diagnózu syndromu polycystických ovárií. Syndrom ovlivňuje fungování ženských vaječníků a může způsobit zastavení menstruace, nepřítomnost ovulace, neplodnost či nadměrné ochlupení. Nejde ani o zrovna vzácnou diagnózu, protože v různé míře postihuje více než 5 procent ženské populace v reprodukčním věku.

Mladá Nova nedostávala menstruaci, neznala ovulaci a největší problémy jí nadělalo právě ochlupení. Na každý večírek se musela důkladně připravovat a holením strávila dlouhé hodiny. Styděla se za ochlupení, které neměla jak kontrolovat. Změna v jejím životě přišla až poté, co se inspirovala britskou modelkou Harnaam Kaur. I jí roste bradka, ale ona si ji neholí a nestydí se za to, jak její tělo přirozeně vypadá. Nova proto začala pomaloučku svou diagnózu akceptovat více a více, a tak se dnes nebojí vyjít na ulici.

Setkává se se smíšenými reakcemi, což ji neobtěžuje, protože ji její partner akceptuje takovou, jakou ji příroda stvořila. Odvážná žena spustila na sociálních médiích lavinu pozitivních reakcí od lidí, kteří chválili její kuráž a konstatovali, že každé tělo je rozdílné a unikátní, takže kdo jsme my, abychom jednotlivá těla soudili? 

Domů
Sdílet
Diskuse