Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. listopadu 2018 0:08
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Turistu dělily od smrti centimetry, když se vydal na první let rogalem. Pilot ho zapomněl připoutat

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Z hrůzostrašného zážitku si dokázal udělat srandu.

Americký turista Chris Gursky šel na dovolenou do malebného Švýcarska. Hned první den si chtěl vychutnat místní přírodu z výšky, a tak se nechal přemluvit k letu rogalem u města Interlaken.

Švýcarská příroda je na vyhlídkové lety jako stvořená, každý rok tam vzlétnou a bezpečně přistanou tisíce turistů, jenže Chris si téměř podepsal rozsudek smrti. Za let zaplatil pilotovi, který udělal obrovskou chybu a muže nepochopitelně nepřipevnil k samotnému rogalo.

Sám sebe zajistil, avšak Chris po vzletu rychle zjistil, že k rogalu není připevněn a bude muset bojovat o holý život vlastníma rukama. Nešlo o žádnou zábavu, protože Američan musel nakonec vydržet dlouhých 134 sekund, než pilot opět úspěšně přistál.

Namísto rychlého návratu na zem stroj vystoupal výše, přeletěl nad stromy a skálou, aby nakonec Chris nad zemí seskočil. Při pádu si zlomil zápěstí a natrhl si i bicepsový sval, protože více než 2 minuty držení ve výši mu daly zabrat.

I když ho museli operovat, na let rogalem nezanevřel. Na konci videa napsal jen tolik, že pilot sice udělal fatální chybu, ale nic vážnějšího se naštěstí nestalo a držel svého nepřipevněného pasažéra ze všech sil, přičemž pilotovat rogalo jednou rukou není vůbec snadné.

Chris už plánuje nový let, protože konstatoval, že si ten první nestihl vůbec užít.

Domů
Sdílet
Diskuse