Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. prosince 2018 11:39
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Věrný pes čekal po požáru měsíc na místě shořeného domu. Věřil, že se majitelé vrátí

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Madisona našli na místě, kde domy zachvátil požár.

Přibližně před měsícem zachvátily Kalifornii ničivé požáry. Rozhořely se na více místech, přičemž jedním z nich se stal Camp Fire. Momentálně ho označují za nejničivější požár v historii Kalifornie, který napáchal škody za téměř 10 miliard dolarů.

Při požáru se ztratilo množství domácích mazlíčků, ke kterým se majitelé nemohli dostat. Stejně na tom byl i Madison. Věrný pes zůstal v jednom z postižených městeček, protože se požár rozšířil tak rychle, že byl jeho majitelům už zakázán vstup do oblasti, aby neriskovali vlastní životy.

Nevěděli proto, zda Madison přežil a co s ním následující týdny bylo. Vstup do oblasti měli umožněný pouze záchranáři či dobrovolníci z různých organizací, kteří se mimo jiné starali také o to, aby měli ztracené kočky či psi dostatek jídla k přežití.

Majitelé Madisona dostali po měsíci možnost vrátit se na místo, kde kdysi stál jejich dům, a nemohli uvěřit vlastním očím. Madison ležel na místě, kde kdysi sám bydlel, a trpělivě čekal, až se jeho páníčkové vrátí.

Ani po měsíci ohnivé hrůzy neztratil naději, že na něj majitelé nezapomněli, a celý příběh nakonec skončil šťastně. Se svým psím přítelem se opět setkali a lidé na sociálních sítích se radují z toho, že by o Madisonovi klidně mohl vzniknout film inspirovaný pejskem Hačikó.

Domů
Sdílet
Diskuse