Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. září 2019 14:44
Čas čtení 0:00
Antonín Havlík

RegioJet hodlá zdvojnásobit počet cestujících. Nakoupí 15 nových lokomotiv a bude jezdit až na Ukrajinu

TECH ČESKO
Uložit Uložené

RegioJet jde dravě po konkurenčních tuzemských vlakových dopravcích.

Český dopravce RegioJet chce být ještě více konkurenceschopný než kdy předtím. Společnost se chystá na nákup patnácti moderních lokomotiv Traxx. Využívat je bude jak na trasu mezi Brnem a Ostravou, tak při zahraničních spojích do Košic, Vídně a Budapešti. Hodlá nakoupit Bombardier Traxx MS3. Informuje o tom v tiskové zprávě

„Kromě zvýšení efektivity a nižších provozních nákladů nám tyto nové lokomotivy také umožní další expanzi služeb kvalitní a moderní železniční dopravy pod značkou RegioJet v celém regionu střední Evropy,“ řekl provozní ředitel RegioJetu Jiří Schmidt.

RegioJet tímto prozatím největším obchodem v historii firmy hodlá zdvojnásobit počet cestujících. Více lokomotiv pro firmu znamená mnohem více možností, jak nastavit nová spojení. Ta budou do budoucna přibývat. 

RegioJet hodlá zdvojnásobit počet cestujících. Nakoupí 15 nových lokomotiv a bude jezdit až na Ukrajinu
Zdroj: Miropiro/Wikimedia Commons
Doporučeno
Vlak měl zpoždění 460 minut, a tak v něm museli lidé nocovat. RegioJet jim vrátil jízdné Vlak měl zpoždění 460 minut, a tak v něm museli lidé nocovat. RegioJet jim vrátil jízdné 12. listopadu 2018 16:04

Dopravce si také v rámci smlouvy vyjednal možnost nákupu několik desítek dalších strojů za předem ujednanou cenu.

Příští rok budou vlaky RegioJetu nově jezdit do Budapešti a také na Ukrajinu„Ukrajina je pro RegioJet přepravně velmi zajímavý trh a zájem o ni vzrostl po zavedení bezvízového styku mezi EU a Ukrajinou v loňském roce. Vidíme rostoucí zájem jak na straně obyvatel Ukrajiny, tak zájem českých turistů,“ řekla ředitelka dopravy v RegioJetu Ivana Kašická.

Za první polovinu letošního roku již přepravil na 3,1 milionu lidí.

Domů
Sdílet
Diskuse