Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2021 19:47
Čas čtení 1:02
Tímea Krauszová

Slovenský farář svým věřícím telefonuje a když je třeba, nemocným nakoupí ovoce

NEWS SLOVENSKO
Uložit Uložené

Tomu říkáme péči o věřící.

Farář Ján Krajčík z farnosti Kriváň na Slovensku se o své ovečky stará příkladně. Pravidelně jim telefonuje a pokud to potřebují, donese jim nákup. „Když je třeba něco sdělit, použiji obecní rozhlas, mnohým však občas telefonuji. Jednou zavolám jednomu, pak druhému. Nakoupím i těm, kteří byli v karanténě. Koupil jsem ovoce a nechal jsem jim ho u branky ve dvoře,“ řekl pro TASR.

Mají jen online mše

Mše během pandemie vysílá farnost Kriváň jen online. „Kromě mě je tam kostelnice, ministranti, zpěvačka a organistka. Vždy to plánuji tak, aby nás nebylo více než šest,“ vysvětlil farář. Neriskuje tak nákazu mezi věřícími a také ti, kteří s ním přicházejí do kostela, se pravidelně střídají.

Doporučeno
Rytmus: Novináři humor pochopili, jen chtěli využít mé jméno v titulcích. Očkovat se nechám, když to bude vyžadovat situace Rytmus: Novináři humor pochopili, jen chtěli využít mé jméno v titulcích. Očkovat se nechám, když to bude vyžadovat situace 13. ledna 2021 17:07
Domů
Sdílet
Diskuse