Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. března 2021 12:30
Čas čtení 11:06
Jakub Paulík

10 odporných sexuálních scén: film o pohlavním styku s mrtvolou má být netradiční lovestory

10 odporných sexuálních scén: film o pohlavním styku s mrtvolou má být netradiční lovestory
Zdroj: United Artists Corporation
FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Jde o umění, nebo o obyčejnou snahu šokovat diváka?

Dívka jménem Alex odchází během hluboké noci ze zábavy a cestu domů si zkrátí podchodem. Oproti ní jde dvojice – muž a žena –, které si zpočátku nevšímá. V průběhu krátkého momentu se však všechno změní.

Muž chytí ženu pod krkem a začne ji nelítostně tlouct a kopat. Když si násilník uvědomí, že je pozoruje Alex, vytáhne nůž a přinutí ji lehnout si na zem, kde ji znásilní. Jeho první oběť mezitím uteče. Kamera stále běží – od začátku až po závěr, kdy agresor svou oběť zmlátí. Kope ji do těla a pěstmi ji bije do obličeje.

Patří takové scény do filmů, nebo jimi již tvůrci překračují pomyslnou hranici? A jak se vůbec natáčejí? Do článku jsme vybrali 10 filmů s brutálními sexuálními scénami, které vyvolaly vlnu kontroverze.

„Hlavním problémem publika je, že nechce vidět zvíře, které je v každém z nás. Gasparovy filmy nás k tomu nutí. Když obecně ve filmech vidíte násilí, je to velmi rychlé a bezbolestné, ale ve skutečnosti to tak není.“

– herec Vincent Cassel o filmu Irréversible (Zvrácený) od režiséra Gaspara Noého, který natočil 9minutovou scénu znásilnění
Pozor, článek může obsahovat spoilery.
Doporučeno
Zranění při natáčení lesbického sexu či nechtěná erekce. Takto vzniklo 10 výrazných sexuálních scén ze seriálů na Netflixu Zranění při natáčení lesbického sexu či nechtěná erekce. Takto vzniklo 10 výrazných sexuálních scén ze seriálů na Netflixu 26. ledna 2021 14:30
V tomto článku si přečteš:
  • Proč režisér Lars von Trier nechtěl, aby byl herec Willem Dafoe ve filmu nahý.
  • Co Charlotte Gainsbourg vadilo na ohanbí její dablérky.
  • Jako Vincent Cassel obhajoval filmové znásilnění své manželky.
  • Jak se herečce se „zubatou vagínou“ natáčely scény, v níž násilníky trestala ukousnutím jejich pohlavního údu.
  • Co řekl herec z hororu Lidská stonožka 2 na scénu s projímadlem a se znásilněním a proč mu nevadila.

Antichrist

Psychologovi (Willem Dafoe) a jeho manželce (Charlotte Gainsbourg) zemře dítě. Pár je poznamenán tragédií a vydává se do lesní chaty, kde se pokusí z tohoto traumatu zotavit. Hlavní hrdinka se však nedokáže zbavit depresivních myšlenek, které ji neustále sužují.

Kontroverzní režisér Lars von Trier natočil v roce 2009 snímek Antichrist, který do dnešního dne vyvolává rozporuplné reakce. Je plný symboliky, explicitní nahoty a brutálních scén, které mnoho diváků neumí vstřebat.

Hlavní role byla dokonce výzvou i pro takového ostříleného herce, jakým je Willem Dafoe. Podle něj je však právě to důvod, proč ji vzal. Jednu z nejkontroverznějších scén představuje zmrzačení penisu hrdiny, po němž následuje masturbace zakončená krvavou ejakulací.

Antichrist
Zdroj: Nordisk Film Distribution

Když si Willem Dafoe přečetl scénář, absolutně neměl tušení, jak tento záběr natočí, přiznal pro britský časopis Dazed. Charlotte Gainsbourg pro americký magazín GQ řekla, že i když scéna na plátně působí brutálně, ve skutečnosti se při jejím natáčení bavili. Ve všech nahých scénách přitom herce zaskakoval dvojník – profesionální pornoherec.

Režisér Lars von Trier pro The L Magazine vysvětlil, že za něj museli najít náhradu, protože má příliš velký pohlavní úd. Dafoe si myslí, že kdyby tyto scény natočil on, po promítání by se nehovořilo o ničem jiném než o jeho penisu. Není si proto jistý, zda by se toho ujal. „Nevím, co bych řekl. Ale nikdy neříkej nikdy,“ odpověděl Dafoe.

Dablérku využívala i Charlotte Gainsbourg. Režisérovi si však postěžovala, že „mezi nohama to má oproti ní velmi odlišné“, a tak ji musel Lars von Trier ujistit, že její genitálie upraví během postprodukce.

Zvrácený

Mladou Alex (Monica Bellucci) brutálním způsobem znásilní a zmlátí pasák. Devítiminutová scéna bez jediného střihu je základem celého příběhu filmu Zvrácený z roku 2002. V šokujícím snímku hrál i tehdejší manžel Monicy Belluci Vincent Cassel.

„Chtěl jsem být na natáčení jako morální podpora. Monica mi však řekla, že si to nepřeje. Říkala, že není důvod, abych tam byl, a že pro herce by bylo v mé přítomnosti těžší pracovat,“ cituje slova Vincenta Cassela The Guardian.

I když scéna znásilnění působí děsivě, podle Monicy Belluci nebylo její natáčení náročné. Když scénu dokončili, jednoduše si sedla, dala si kávu a pokoušela se myslet na něco jiného. Rodiny a přátelé herců však se scénou měli mnohem větší problém.

Zvrátený
Zdroj: Mars Distribution

Ptali se jich, proč s něčím takovým vlastně souhlasili. „Je úžasné moct překvapit své nejlepší přátele,“ zavtipkoval herec, který film Gaspara Noého považuje za umění. Na promítání v Cannes vzal i svého bratra, který to prý emocionálně příliš nezvládl. V polovině projekce se postavil a zakřičel: „Gaspare, ty zk**vysynu. Dostaneme tě!“

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 96008 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jak se natáčelo nucené pojídání fekálií.
  • Co udělali tvůrci brutálního Srbského filmu pro bezpečnost dětských herců.
  • Jak herečka, jejíž postavu znásilnila skupina mužů, musela hereckým kolegům zdůrazňovat, že jde pouze o film.
  • Jak vznikla známá scéna znásilněného muže z filmu Deliverance, který musel „kvičet jako prase“.
  • Co říká režisér filmu o „nekrofilní lásce“ na teorie o symbolice sexuálních scén s mrtvolou.
  • Proč musela maskérka natáčet scénu, v níž ji domorodec znásilnil velkým kamenem.
Domů
Sdílet
Diskuse