Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. července 2021 14:23
Čas čtení 0:42
Ondřej Jarůšek

Hasiči na Hodonínsku zachránili psí život. Mazlíčka našli pod troskami zničeného domu

Hasiči na Hodonínsku zachránili psí život. Mazlíčka našli pod troskami zničeného domu
Zdroj: Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy
NEWS TORNÁDO NA JIŽNÍ MORAVĚ
Uložit Uložené

Zraněné a vyčerpané zvíře předali veterináři.

Hasiči se na Twitteru podělili o radostnou zprávu. Z trosek jednoho z domů v Moravské Nové Vsi, kudy se nedávno prohnala bouře doprovázená ničivým tornádem, totiž se jim totiž podařilo vysvobodit zavaleného psa. Zvíře bylo zraněné a vyčerpané, hasiči mu však zachránili život a domácího mazlíčka předali veterináři.

Bouře doprovázená tornádem řádila na jižní Moravě ve čtvrtek 24. června, pes tedy pod troskami domu strávil neskutečných devět dní. Lidé na sociálních sítích hasičům vzdávají hold za skvěle odvedenou práci.

Doporučeno
VIDEO: Muž natáčel tornádo na Moravě i v době, kdy ničilo jeho vlastní dům VIDEO: Muž natáčel tornádo na Moravě i v době, kdy ničilo jeho vlastní dům 26. června 2021 15:22

Silné bouře s tornádem na Hodonínsku poničily stovky domů, řada z nich musí být stržena. Obrovské škody se vyšplhaly do miliard korun. Kvůli přírodnímu živlu přišlo o život také několik lidí.

Krátce po katastrofě se napříč celou republikou zvedla vlna solidarity a na pomoc lidí z postižených oblastní vzniklo hned několik sbírek. Jakými způsoby může každý člověk pomoci, jsme shrnuli zde.

Domů
Sdílet
Diskuse