Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. srpna 2021 14:30
Čas čtení 5:00
Lukáš Čelka

Vyzkoušeli jsme produkty, které mají vrátit sytost barev tvému tetování. Fungují? Jejich účinky jsme konzultovali i s odborníky

Vyzkoušeli jsme produkty, které mají vrátit sytost barev tvému tetování. Fungují? Jejich účinky jsme konzultovali i s odborníky
Zdroj: Lukáš Čelka/Refresher, Flickr.com/ @火火 馬 / volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Dermatoložka i tatér mají na „care & brightness tattoo“ produkty vyhraněný názor.

Na trhu najdeš různé produkty, ať už krémy nebo sprchové gely, které ti slibují, že dokážou rozjasnit tvé starší tetování. Většinou přitom jde o předraženou kosmetiku pohybující se v cenové kategorii několik stovek korun.

Ačkoli to, co nabízejí, zní slibně a na první pohled by se mohlo zdát, že půjde o dobře investované peníze, jsou jejich účinky opravdu tak zázračné, jak to prezentují výrobci? Odpověď jsme hledali nejen u tatéra, ale i u dermatoložky.

Vsadili jsme i na staré dobré pořekadlo: „Lépe jednou zažít, než stokrát slyšet“ – a tak jsme nenechali nic náhodě a některé ze zmíněných produktů jsme vyzkoušeli i na vlastní (potetované) kůži.

V tomto článku si přečteš:
  • Jak bys měl podle tatéra nejlépe pečovat o čerstvou kérku. 
  • Zda se nám osvědčily produkty, které slibují větší barevnou sytost tetování, a jaký názor má na ně tatér Roland.
  • Co si o produktech myslí z odborného hlediska dermatoložka. 
  • Proč mohou být některé care & brightness tattoo produkty nebezpečné a škodlivé pro tvou pokožku.
  • Zda existuje levnější a stejně účinná náhrada takové kosmetiky.

Péče od začátku

Jak nám prozradil Roland Owec, tatér z novozámeckého tetovacího studia 3DE Tattoo, základem pěkné kérky i po letech je starat se o ni už od začátku. Dodržovat bys měl přitom zejména to, co ti doporučí tvůj tatér.

tetovanie
Zdroj: Refresher/Lukáš Čelka

„Já ti můžu říct, jak se máš starat o tetování, když přijdeš ode mě, ale každý tatér má vlastní ověřené metody hojení. Může používat trochu jiný pigment, jiný styl tetování, jiný strojek, a tedy už sám ví, co nejvíce vyhovuje jeho klientům,“ dodal Roland s tím, že on osobně svým zákazníkům doporučuje, aby si čerstvé tetování umyli alespoň třikrát denně antibakteriálním mýdlem a natírali si ho after care produkty.

Poznamenal, že zmíněné after care krémy vytvoří v oblasti otevřené rány průsvitný film – ochrannou vrstvu. Kromě ochranné funkce mají však i hojivé účinky, a proto je důležité používat je první dva až tři dny od tetování. Když je rána suchá, doporučuje klientům nahradit tento produkt jiným, s obsahem bepanthenu, který se do kůže vsákne. „Tetování se takto lépe regeneruje a může i dýchat. Tento postup bys měl aplikovat zhruba týden až dva, dokud se tetovaná kůže úplně nezahojí.“

Pozor na slunce

Pokud zvládneš toto a budeš se o kérku i dál starat, a to tak, že čas od času si ji namažeš hydratačním krémem nebo tělovým mlékem, vyblednutí bys měl předejít. Pozor na svou kérku si třeba dávat zejména v létě, kdy by sis ji měl natírat opalovacím krémem s vysokým faktorem (50+).

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr.com/@Eetu Karppanen

„Tetování na slunci velmi rychle vybledne a zajde. Proto třeba volit ty nejsilnější opalovací krémy. Přestože existují i produkty přímo určené k ochraně potetované pokožky před sluncem, splňují stejný účel jako ty běžné s vysokým faktorem, avšak jsou bezvýznamně dražší. Proto jsem za klasiku,“ dodal tatér.

Zázraky nečekej

Vše, o čem jsme psali dosud, jsi už zameškal, je to pasé a tvá kérka vypadá jako stoletá, i když ji máš na sobě jen třetí rok. Co s tím? Roland tvrdí, že pokud jde o staré zanedbané tetování člověka, který ho často vystavoval slunci bez jakékoliv ochrany, nějaký krém mu jen těžko vrátí barvu a vdechne život. „V tomto případě ho můžeš jedině přetetovat, případně odstranit laserem a vytetovat od základu nanovo.“

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr.com/@Freakshot Photography

Pokud je však kérka pouze zašlá, dá se jednoduchou péčí, běžnou kosmetikou či na to určenými care & brightness produkty hydratovat a bude vypadat lépe. „Je třeba si uvědomit, že pigment se nachází pod kůží. Pokud bude zdravější, i tetování bude působit hezčí.“

Cílený marketing

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 101586 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Zda se nám osvědčily produkty, které slibují větší barevnou sytost tetování, a jaký názor má na ně tatér Roland.
  • Co si o produktech myslí z odborného hlediska dermatoložka.
  • Proč mohou být některé care & brightness tattoo produkty nebezpečné a škodlivé pro tvou pokožku.
  • Zda existuje levnější a stejně účinná náhrada takové kosmetiky.
Domů
Sdílet
Diskuse