Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. září 2021 8:30
Čas čtení 4:42
Tímea Krauszová

Britney vs. Spears: zpěvačka se opakovaně snažila vymanit zpod otcovy kontroly. Proč se jí to za 13 let nepodařilo?

Britney vs. Spears: zpěvačka se opakovaně snažila vymanit zpod otcovy kontroly. Proč se jí to za 13 let nepodařilo?
Zdroj: Netflix
HUDBA BRITNEY SPEARS NETFLIX
Uložit Uložené

Dokument na Netflixu nabízí nový pohled na medializovanou kauzu opatrovnictví Britney Spears.

Dokument Britney vs. Spears vkládá medializované opatrovnictví, v jehož rámci byla zpěvačka zbavena svéprávnosti i možnosti nakládat se svým majetkem, do širšího kontextu. Vysvětluje, jak se případ dostal až sem a jakými — často i nekalými — praktikami se udržuje i přesto, že to pro zpěvačku nemusí být nejlepší řešení. 

Novinka na Netflixu je jediným dokumentem o Britney Spears, který vznikl bez dohledu jejího opatrovníka a otce Jamese Jamieho Spearse. V centru zkoumání přitom není Britney jako osoba. Tvůrkyně se zaměřují na sérii problémů, které vyústily do dočasného, později trvalého opatrovnictví, a odhalují, jak dosud selhaly všechny její pokusy vymanit se z něj. A nebylo jich málo.

Britney vs. Spears
Zdroj: Netflix

13 let nesvobody

O ukončení nuceného opatrovnictví usiluje 39letá zpěvačka už léta. Svého otce a zároveň opatrovníka v létě 2021 obvinila, že kontroluje všechno, co říká a dělá, nutí ji brát léky, vystupovat proti její vůli a nedovolí jí provdat se za jejího přítele a mít s ním dítě.

Doporučeno
Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku Převýchovné zařízení? Na Ivy Ridge byly děti týrány a sexuálně zneužívány. Pobočka (ne)polepšovny existovala i v Česku 11. dubna 2024 12:00

Britney Spears posledních 13 let označila u soudu za utrpení, v němž ji její rodina zneužívala, nutila ji pracovat a znemožňovala jí žít normální život. Přepis celého jejího projevu ze soudu si můžeš přečíst na Variety.

Domů
Sdílet
Diskuse