Přepnout do nočního režimu
Přepnout do denního režimu
Neděle 26. 6. 2022 svátek má Adriana, Adrian

hledej na refresheru

Chceš dostávat notifikace i na tomto zařízení?
Gastro - Lidé

Ukrajinská kuchyně a její speciality nabízí nespočet zajímavých chutí. Navštívili jsme pražskou restauraci The Boršč

Jak chutnají speciality ukrajinské kuchyně a čím je tolik zajímavá? Vyzpovídali jsme majitelku restaurace.

Barbora Volfová
18. březen 2022, 11:30 Čas čtení: 4:50
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Ukrajinská kuchyně a její speciality nabízí nespočet zajímavých chutí. Navštívili jsme pražskou restauraci The Boršč
Zdroj: REFRESHER/ Barbora Volfová
Gastro - Lidé
0
Barbora Volfová
18. březen 2022, 11:30
Čas čtení: 4:50

Ukrajinská kuchyně a její speciality nabízí nespočet zajímavých chutí. Navštívili jsme pražskou restauraci The Boršč

Jak chutnají speciality ukrajinské kuchyně a čím je tolik zajímavá? Vyzpovídali jsme majitelku restaurace.

Barbora Volfová
18. březen 2022, 11:30
Čas čtení: 4:50
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Ukrajinská kuchyně a její speciality nabízí nespočet zajímavých chutí. Navštívili jsme pražskou restauraci The Boršč
Zdroj: REFRESHER/ Barbora Volfová
Odebírat newsletter REFRESHERu
10 nejlepších článků Refresheru, jednou za týden. Pokud tě emaily přestanou bavit, tak je kdykoli zrušíš. Zadáním emailu souhlasíš s podmínkami portálu.

Ukrajinské kulinářské umění nabízí rozmanité palety chutí vycházející z tradičních způsobů přípravy pokrmů. Základem této kuchyně jsou jídla tvořená běžně dostupnými potravinami, které si často lidé vypěstují sami doma, nasbírají v lese, nebo získají od místních farmářů: brambory, zelí, řepa, cibule, houby, bylinky, lesní plody, zvěřina a ryby.

 

Maso často prochází komplexním procesem tepelného zpracování, jako je smažení a následné dušení, či pečení, jež dodá pokrmu požadovanou šťavnatost. Oblíbená je také fermentace zeleniny a kompotování ovoce. Takto připravené suroviny se konzumují po celou zimu.

 

Fermentace neboli kvašení je způsob zpracování a uchovávání potravin, při němž se organické látky postupně přeměňují za účasti mikrobiálních enzymů (bakterie, kvasinky) na energeticky chudší - pro nás lépe stravitelné.

 

Spodní žlutý pruh ukrajinské vlajky znázorňuje sluncem zalitá pole plná obilovin, jelikož Ukrajina patří mezi světové producenty pšenice, kukuřice a pohanky. Není proto divu, že chléb je středobodem tamního gastrovesmíru.

 

Zdroj: REFRESHER/ Barbora Volfová

 

Vyzkoušej předplatné
za 9
a čti vše bez omezení
PŘIDEJ SE K PŘEDPLATITELŮMUŽ MÁM PŘEDPLATNÉ: PŘIHLÁSIT SE
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 111990 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaké speciality nabízí ukrajinská kuchyně
  • Rozhovor s majitelkou pražské restaurace The Boršč
  • Co jsou holubci a jak chutnají

Upozornit na chybu. Pokud jsi našel nedostatek v článku nebo máš připomínky, dej nám vědět.
Náhledový obrázek: REFRESHER/ Barbora Volfová
NAHORU
Sdílet
Uložit Uložené
Sdílet Sdílet článek
Dostávej nejlepší obsah mailem
Nestíháš všechno sledovat? Pošleme ti do schránky nejčtenější a nejlepší obsah.
Žádný spam. Kdykoli se můžeš z odběru odhlásit.
Posílat e-mail
Nejčtenější články
Nyní
24 hod
7 dní
30 dní
Více z tématu gastro
více článků
Sponzorované články
více článků
Další news více news
Mohlo by tě zajímat
Přejít na úvodní stránku
Dostávej upozornění na aktuální události, jako je tato. Zapnout upozornění
Domů
Sdílet
Diskuse
Hledat
Více
Zapni upozornění a už ti nic neunikne!

Chceš vědět, co se děje, a mít přehled? Dostávej upozornění o nejžhavějších zprávách na Refresheru.

(Příklady: Hořel Notre Dame, Zemřel Mac Miller, Trailer na Avengers)
(Příklady: Sagan skončil první, Nový zákon s vlivem na moderní lidi, Dnes nás čeká zatmění slunce)
Pokud chceš, abychom ti poslali téměř všechny novinky, vyber tuto možnost.
Zavřít