Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Tímea Krauszová
13. července 2022 17:33
Čas čtení 1:09

Ortodoxní slovenský poslanec udílí nevyžádané rady ženám, tentokrát o cudném oblékání

Kategorie:
News
Uložit Uložené

Milan Kuriak za OĽANO se pasoval do role módního policisty a na svém Facebooku sdílí pravidla letního oblékání pro katolické ženy.

Poslanec OĽANO Milan Kuriak na svém Facebooku sdílí starší status organizace Slovenská úmluva za rodinu. V něm jsou sepsány rady pro ženy o tom, jak se v létě oblékat nevyzývavě. Ženy, které odhalí svůj hrudník nebo končetiny, jsou podle citace svatého Alfonze „hříšné“ a s tímto výrokem podle statusu souhlasí i Kuriak. Mezi radami, jak se „slušně“ obléct během letních měsíců, je doporučení na délku, střih i barvu oblečení, ale také několik tipů na doplňky pro ženy.

Čistě a cudně

„U mnoha dnešních žen je cudnost neznámý pojem,“ napsal poslanec na sociální síti. Podle něj je ještě zarážející, když se odhalují vdané ženy či ženy v letech. Kritizuje také módní doplňky. 

Milan Kuriak
Zdroj: Facebook/Milan Kuriak

Status, který sdílel, obsahuje rozsáhlé tipy věnované především katolickým ženám o tom, jak se mají v horkých dnech oblékat tak, aby nepohoršovaly. „Jako katolíci máme povinnost oblékat se důstojně a cudně, a to i během nejžhavějších letních měsíců,“ uvádí se v nich.

22. března 2024 14:00 Čas čtení 3:29 Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou? Slovenské prezidentské volby jsou za rohem. Kdo nahradí Zuzanu Čaputovou?

Mimo jiné tak ženám radí: nenosit hluboké výstřihy ani krátké sukně či obtažené oblečení, vybírat si bílou nebo světlé barvy, volit volný střih ze vzdušných materiálů, jako je len či bavlna. Autoři přidali také doporučení na spodní prádlo či módní doplňky. Část tipů se shoduje s běžnými doporučeními zdravotnických organizací: dostatečná hydratace, ochrana před sluncem a vzdušné oblečení mohou pomoci přežít tropické teploty.

Některé rady však v komentářích i při sdílení na sociálních sítích vyvolaly rozruch. Propocený vzhled podle autorů nepůsobí „žensky“ a při sedání by se sukně neměla posunout po stehně. 

Slovenský dohovor za rodinu
Zdroj: Facebook/Slovenský dohovor za rodinu

 
Jednapadesátiletý poslanec je známý i extrémními výroky o interrupcích. Nedávno se k nim opět vyjádřil poté, co Evropský parlament odhlasoval usnesení, kterým vyzval k zařazení práva na interrupce do Listiny základních práv EU. Bojuje také za zákaz používání duhových vlajek, odkazoval se na Zjevení Janovo.

Domů
Sdílet
Diskuse